Sportclub Leeuwen 1 - Stormvogels'28 1 (4-2) Team: 1 Datum:25-09-2016

Stormvogels verliest van Sportclub Leeuwen

De formatie van Jord Roos had gedurende het grootste deel van de wedstrijd een veldoverwicht. Toch was het de ploeg uit Roermond die de drie punten thuis hield omdat ze zeer effectief omgingen met de kansen die ze kregen.

Stormvogels begon goed aan de wedstrijd en zette de tegenstander snel onder druk. Het snelle balbezit werd niet omgezet in goede kansen en de schoten van afstand waren een gemakkelijke prooi voor doelman Danny de Winter. Na ruim een kwartier spelen geeft Stormvogels spits Thomas Creemers een goede steekbal op rechtsvoor Kevin Peeters die vrij op het doel leek af te gaan. Doelman de Winter kwam echter goed uit zijn doel en kon de bal over de zijlijn trappen. In de 18e minuut leek Stormvogels op voorsprong te komen, Ingo Custers verovert weer eens de bal en soleert door de achterhoede. Zijn, voor de keeper, tegendraads schot ging net langs. Zoals in het voetballen vaker gebeurd krijg je zelf het deksel op de neus als je 'vergeet' te scoren. De eerste de beste aanval van sportclub Leeuwen in de 23e minuut was het gelijk raak. Een goed ingestuurde hoekschop van rechts, waarbij twee spelers over de laaggeplaatste bal stapten, werd keurig binnengeschoten door Johnny Burhenne. Stormvogels zocht hierna meteen weer de aanval, zonder echt gevaarlijk te worden. Vijf minuten na de openingstreffer kwam Leeuwen op een 2-0 voorsprong. Een steekbal op de vanuit het middenveld opkomende Marwan Ait Jdag werd beheerst, buiten bereik van keeper Koch, binnengetikt. Stormvogels zocht hierna weer de aanval in een poging nog voor rust de aansluittreffer te maken. In de laatste minuut van de eerste helft lukt dit ook. Een diepe bal op Thomas Creemers werd door de uit zijn doel gekomen keeper de Winter buiten de 16 weggekopt, precies voor de voeten van Ingo Custers. Met een mooie volley bracht hij de stand op 2-1.

Stormvogels zocht in de tweede helft weer direct de aanval. Een schot van de ingevallen Tijn Wabeke kon maar half worden gekeerd door de doelman van Leeuwen. Deze herstelde zich echter knap door de bal net voor de voeten van de inlopende Carlito de Zeeuw weg te tikken. Even later was Gijs Creemers dicht bij de gelijkmaker, zijn inzet na een vrije trap, werd door een van de verdedigers van Leeuwen van de eigen doellijn gehaald. Na 65 minuten probeerde Stormvogels met een aanvallende wissel alsnog de gelijkmaker te maken. Sportclub Leeuwen profiteerde direct van de nog niet goed opgestelde achterhoede en scoorde de 3-1.Drie minuten later maakte Stormvogels weer de aansluittreffer, Thomas Creemers bediende Carlito de Zeeuw die gemakkelijk de 3-2 liet aantekenen. Doordat Stormvogels nog meer inzette op de aanval ontstonden er counterkansen voor Leeuwen. In de 80e minuut leverde dit de 4-2 op door Johnny Burhenne. Niet lang hierna moest Stormvogels met tien man verder. Trainer Roos was door zijn wissels heen en verdediger Gijs Creemers kon door een blessure niet meer verder spelen.

Volgende week speelt Stormvogels een uitwedstrijd tegen Liessel.