MVC'19 1 - Stormvogels'28 1 (3-0) Team: 1 Datum:16-10-2016

Zure nederlaag voor Stormvogels

De betere ploeg zijn en toch verliezen. Dat overkwam Stormvogels in de uitwedstrijd tegen MVC'19 uit Maasbree. Uit de vele mogelijkheden wist Stormvogels niet te scoren. MVC kwam door een gelukkig gekregen penalty en twee mazzelgoals aan de doelpunten.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd was Stormvogels veruit de betere ploeg. Met goede combinaties werd er vanaf het begin druk gezet op de achterhoede van MVC. De doelpogingen die daaruit volgden gingen echter net naast of konden ternauwernood door de verdedigers van MVC worden weggewerkt. Bart Seegers was in deze fase nog het dichtst bij een doelpunt, zijn vrije trap trof de paal. Waar het wachten was op de openingstreffer voor Stormvogels kwam MVC in de 23e minuut op voorsprong door een penalty gegeven na een lichte overtreding van een van de Stormvogels aanvallers die kwam meeverdedigen. Ron van den Kerkhof liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde geheel tegen de verhouding in. Stormvogels moest zich even van deze mentale klap herstellen maar trok hierna weer vol ten aanval. Na een half uur spelen leek Thomas Creemers op weg naar de gelijkmaker. Hij maakte zich goed vrij, omspeelde twee verdedigers en kwam binnen de zestien in een goede schietpositie. Op het moment van uithalen kreeg hij echter een duw mee waardoor het schot net naast ging. Net voor rust kwam MVC op een 2-0 voorsprong. Een kort genomen hoekschop werd hard voor het doel getrokken en belandde via het lichaam van Joris Timmermans in het Stormvogels doel.

Stormvogels kwam ook na de theepauze goed uit de startblokken, in een poging om snel de aansluittreffer te maken. De beste fase speelde zich af tussen de 50e en 60e minuut. Een schot van Thomas Creemers ging net naast, Ingo Custers kopte tegendraads net langs en keeper Lano Engels van MVC redde prachtig op een inzet van Tijn Wabeke. MVC had niets in te brengen maar kwam toch op een 3-0 voorsprong. Een te zachte terugspeelbal kon door de Stormvogels keeper nog net worden weggewerkt, echter precies tegen het lichaam van Joris Timmermans. Met enig geluk rolde de bal net langs de paal in het lege doel. Wat Stormvogels hierna ook probeerde, het vijandelijk doel werd deze middag niet gevonden.

Volgende week speelt Stormvogels een bekerwedstrijd in Siebengewald tegen hoofdklasser OSS'20.