Opstelling |       Inloggen

Baarlo 1 - Stormvogels'28 1 (1-2) Team: 1 Datum:13-11-2016

Stormvogels verslaat koploper Baarlo

Is de escape-room van Centerparcs, waar de Stormvogels ploeg afgelopen dinsdagavond vertoefde, de sleutel van de ommekeer? Het zou zomaar kunnen zijn want na 6 wedstrijden zonder winst behaalde Stormvogels in Baarlo een verdiende 2-1 zege door doelpunten van Ingo Custers en Jordi Tissen.

Voordat ook maar één speler van Baarlo aan de bal was geweest stond Stormvogels al op voorsprong. Direct na de aftrap kwam Thomas Creemers in balbezit en draaide meteen weg van zijn opponent. Met een strakke pass bereikte hij Ingo Custers die zijn tegenstander met een simpele beweging te slim af was en meteen uithaalde. Buiten bereik van doelman Schouenberg verdween de bal in de kruising. Baarlo trok hierna vol ten aanval en was tot de tiende minuut de betere ploeg. Schoten van Rik Schotman en Maikel van Erp gingen naast of werden een prooi van Stormvogels doelman Jeffrey Koch. Na dit furieuze begin was de wedstrijd gedurende de eerste helft in evenwicht. Baarlo combineerde wat beter dan de mannen van trainer Jord Roos maar werden niet gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Stormvogels kreeg nog de beste mogelijkheden om met een grotere voorsprong de rust in te gaan. Beide mogelijkheden kwamen van de voet van aanvoerder Barts Seegers. Uit een voorzet kopte Ingo Custers op doel waar de Baarlo keeper attent op reageerde en eenmaal schoot hij een vrije trap net over.

Baarlo zocht na de theepauze meteen de aanval. Aanvoerder Rik Schotman schoot echter hoog over nadat hij de bal kreeg toegespeeld na een kaats van zijn uit de spitspositie lopende ploeggenoot. Vijf minuten na rust kreeg Baarlo een goede mogelijkheid nadat Lars Hindriks de bal uit een vrije trap meteen op de wreef nam. Zijn schot ging net naast. De defensie van Stormvogels liet in deze fase echter geen krimp en met enkele counters werd de Baarlo verdediging gedwongen om alert te blijven. In de 62e minuut kwam Baarlo met enig fortuin aan de gelijkmaker. Een vrije trap van Stan Wijhers  werd in eerste instantie goed weggewerkt door de doelman, maar op de rebound van de Matthijs Hanssen was hij kansloos. Met hard werken en een wissel kwam Stormvogels weer helemaal terug in de wedstrijd en kreeg de overhand. In de 71e minuut was Ingo Custers al dicht bij een doelpunt nadat hij een voorzet van links direct inschoot, buiten bereik van de Baarlo doelman die de bal net langs de paal zag gaan. Niet lang hierna schoot Thomas Creemers vlak langs nadat hij door lloyd Kooiman goed de diepte in werd gestuurd. Zeven minuten voor tijd kwam Stormvogels weer op voorsprong. Een prima bal van Ingo Custers op Jordi Tissen werd door laatstgenoemde, onder weerstand van twee Baarlo spelers, knap binnengewerkt. Baarlo probeerde hierna nog wel de gelijkmaker te forceren doch wist zich geen enkele kans meer te creëren.

Op 27 november speelt Stormvogels de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen lijstaanvoerder Sportclub Irene.