SVEB - Stormvogels (1-1) Team: 1 Datum:03-05-2009

Stormvogels wint periodetitel!!!

De belangen voor Stormvogels zijn deze middag groot. Bij een overwinning heeft Stormvogels altijd een plaats in de nacompetitie, als nr 2 of als winnaar van de 3e periode. Het is dan ook Stormvogels die vanaf de aftrap het initiatief heeft. In de 1e minuut al komt Niels de Bruin van rechts vrij voor de keeper maar schiet tegen de doelman op. De 2e kans is voor Jeroen Teunen uit een corner van Bart Seegers, maar hij schiet over het doel. In de 18e minuut is het wederom Niels de Bruin die weer voor de keeper verschijnt, maar zijn schot treft de lat. De druk wordt door Stormvogels nog verder opgevoerd. Dit resulteert in een schot van Bart Seegers op goal maar de bal wordt door de keeper gehouden. Verder krijgt Stormvogels in de 1e helft nog 3 vrije trappen binnen 20 meter van de goal van SVEB, maar ook deze treffen geen doel. In deze fase van de wedstrijd had Stormvogels zeker met 2-0 voor moeten staan.
In de 2e helft begint Stormvogels wederom goed en in de 46e minuut alweer een grote kans. Langzaam zakt Stormvogels iets terug en bij de 1e gevaarlijke counter scoort SVEB de 1-0. Hierna is Stormvogels gedurende 10 minuten volledig van slag. In deze periode verricht Jaap Janssen enkele geweldige reddingen en houdt hierdoor zijn ploeg in de race. Daarna volgt de volgende aanvalsgolf van Stormvogels. In de 66e minuut is het Bart Seegers die met een prachtig afstandschot de keeper passeert en eindelijk scoort. Als slotoffensief gaat heel Stormvogels inclusief keeper Jaap Janssen vol op de aanval. Onze keeper kopt zelfs de bal op de lat. De keeper van SVEB houdt echter op miraculeuze wijze zijn doel schoon. De wedstrijd eindigt dan ook in 1-1. Deze uitslg leek aanvankelijk niet genoeg. Het goede bericht komt uit Boxmeer waar Olympia in de 92e minuut de 1-0 en direct daarna de 2-0 had gescoord tegen Hapse Boys. Mede door deze uitslag wint Stormvogels de 3e periodetitel.
Na de wedstrijd werd Peter Beumers met bloemen bedankt voor de 13 jaar dat hij in het 1e team heeft gespeeld. Peter krijgt echter minimaal 2 wedstrijden verlenging. Tevens was het de laatste wedstrijd voor Johan v.d. Camp die sinds vele jaren grensrechter is van het 1e team. Beiden werden door het team in de bloemen gezet.