Stormvogels'28 - De Zwaluw (3-2) Team: 1 Datum:11-12-2011

Overwinning Stormvogels op de Zwaluw

De laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Stormvogels met een verdiende overwinning de drie punten kunnen pakken tegen de Zwaluw uit Oeffelt. Hierdoor heeft men de aansluiting kunnen houden met Excellent uit Oploo, deze ploeg won met 1-0 tegen VCA uit St. Agatha.
Het was voor Stormvogels deze middag zeer belangrijk om te winnen, daar men de laatste drie wedstrijden niet meer de volle winst hadden gepakt.
Stormvogels begon de wedstrijd goed en zette de tegenstander direct onder druk. De Stormvogels-aanvallers waren hun tegenstanders duidelijk de baas. Reeds in de 9e minuut pakt Khalid Hlimi de bal op in het middenveld hij passeert vier  tegenstanders en schiet de
1-0 snoeihard in de linkerbovenhoek. Hierna gaat Stormvogels op zoek naar de tweede goal. In de 15e minuut raakt de scheidsrechter geblesseerd, deze wordt opgeknapt door speler-verzorger Rob Janssen en kan vervolgens de wedstrijd toch afmaken. Na deze onderbreking wordt het spel van Stormvogels minder. Toch had reeds in de 18e minuut de wedstrijd beslist kunnen zijn. Met een goede combinatie tussen Zenid Kukuljac en Danny Ehren wordt Jaap Arts vrij voor de doelman gezet. Jaap Arts schiet de bal naast de linkerpaal. Er volgen nog enkele kansen maar de doelpunten blijven uit. Zoals het vaak gaat wanneer men vergeet te scoren valt de goal aan de andere kant. In de 31e minuut scoort Gijs Janssen de 1-1 na een voorzet van de rechterkant. Met deze stand gaan we rusten.
Na de rust gooit Stormvogels alles op de aanval. In de 53e minuut schiet Zenid Kukuljac op doel, via de doelman en de paal gaat de bal echter weer uit de goal. De Zwaluw komt nog maar sporadisch bij goal van Stormvogels, waar de 16-jarige Jeffrey Koch als vervanger van Jaap Janssen, het uitstekend doet. De volgende kans is voor Khalid Hlimi, die vrij voor de doelman van de Zwaluw mist. In de 69e minuut breekt Sjoerd Scholtz de wedstrijd open, met een volley van twintig meter schiet hij de bal keihard binnen. In de 75e minuut is het debuut van de 16-jarigeTheo Reijnders, binnen één minuut krijgt hij al zijn eerste kans. In 82e minuut geeft Theo Reijnders een pass van de linkerkant voor de goal op Niels de Bruin.
Deze mist echter deze kans. In de 85e minuut geeft Theo Reijnders de bal door aan Zenid Kukuljac en deze schiet de 3-1 binnen. In de 90e minuut krijgt de Zwaluw nog een strafschop, deze wordt benut door Willem van Haren. Stormvogels staat nu na dertien wedstrijden op 2e plaats, de kans op een kampioenschap is nog altijd aanwezig.