Stormvogels'28 - Constantia (2-0) Team: 1 Datum:13-05-2012

Stormvogels stap verder op weg naar promotie

Stormvogels is gestart met 2-0 overwinning op Constantia, beide doelpunten werden in de 2e helft gescoord. Nog één overwinning is Stormvogels verwijderd van de promotie.
In de nacompetitie speelt Stormvogels tegen Constantie uit Wanroy en Oeffelt. Stormvogels speelt op deze zondagmiddag tegen Constantia, op papier de sterkste tegenstander.
De beide competitiewedstrijden tegen het team uit Wanroy werden moeizaam gewonnen. Door een blessure aanvaller Kevin Peters speelt deze middag de 16-jarige Theo Reijnders als zijn vervanger. Stormvogels begint met attractief voetbal en zet de tegenstander gelijk onder druk. Het is al snel duidelijk dat Constantia niet naar Siebengewald is gekomen om aan te vallen. De beste actie van de aanvangsperiode en tevens de eerste grote kans is voor Tom Huberts. De bal wordt hoog ingespeeld op Khalid Hlimi en deze kopt de bal door naar Tom Huberts, deze schiet de bal uit de lucht op goal, de keeper keert echter de bal. De rest van de 1e helft blijft Stormvogels de sterkere ploeg. In de 23e minuut is er een kans voor Khalid Hlimi, maar ook deze kans wordt gemist. We gaan met een 0-0 score de rust in. De 2e helft ligt het initiatief wederom bij Stormvogels, maar er komen ook kleine kansen voor Constantia. In de 52e minuut is er kopkans voor de aanvaller van Constantia, maar ook deze aanvaller faalt. In de 54e minuut is het wederom Stormvogels die een grote kans krijgt, Jasper Tebarts komt op van de rechterkant en geeft de bal hoog voor op Tom Huberts, deze kopt de bal echter over. In de 66e minuut krijgt Stormvogels een vrije trap op ongeveer twintig meter van het doel. Bart Seegers gaat achter bal staan en geeft deze breed aan Huysein Tokat, deze schiet de bal keihard op doel en via de onderkant lat verdwijnt hij in het doel 1-0. In de 70e minuut had de wedstrijd al beslist kunnen zijn maar Khalid Hlimi had met zijn actie geen oog voor twee vrijstaande spelers. Toch krijgt Constantia in deze periode ook nog een grote kans, de bal wordt van links voorgezet en twee spelers die vrij staan voor de goal missen de bal. In de 87e minuut maakt Stormvogels de verdiende 2-0, Zenid Kukuljac komt van rechts en lift de bal over de doelman van Constantia. Na 90 minuten maakt de scheidrechter een einde aan de wedstrijd en heeft Stormvogels een verdiende overwinning behaald. De volgende week zondag speelt Constantia tegen Oeffelt. Op 2e pinsterdag speelt Stormvogels tegen Oeffelt en moet het mogelijk zijn om de promotie binnen te halen.