Stormvogels'28 1 - Achates 1 (1-2) Team: 1 Datum:29-09-2013

Achates wint bij Stormvogels ’28 in Siebengewald.

Het goede spel van Achates in het eerste half uur van de wedstrijd was beslissend. In deze periode scoorde Achates twee doelpunten, Stormvogels kwam terug in de wedstrijd via een benutte strafschop, maar dit was niet voldoende.

De enige derby in de 3e klasse D tussen Stormvogels en Achates wordt gespeeld deze middag gespeeld in Siebengewald. Na een wat onzekere start zijn het toch de bezoekers, die de eerste kansen laten aantekenen. Tussen de 12e en 15e minuut is het drie maal Coen de Jager, die het doel van keeper Jaap Janssen op de korrel neemt. Vooral bij de laatste doelpoging wordt door zijn collega’s verzuimd de bal simpel binnen te tikken. Het team van Rob Ernst speelt verzorgd voetbal, waarbij de buitenspelers veel worden betrokken. In de 20e minuut gaat Thom Francissen op rechts met zijn snelheid goed door en bedient Coen de Jager op maat en de 0-1 komt op het scorebord. Achates speelt fris en aanvallend en de manschappen van trainer Jeroen Tax kunnen nauwelijks een vuist maken. In de 27e minuut krijgt Mikey Lebbing, op een assist van Kenny Franken de bal en hij slalomt langs enkele spelers en schiet de 0-2 binnen. Vanmiddag sluipt er na de 0-2 ook weer onrust in de ploeg en laten de spelers zich meer inzakken. De Achates verdedigers krijgen daardoor meer druk op zich en in de 36e minuut geeft de overigens goed leidende scheidsrechter Smits een strafschop, Thomas Creemers wordt net binnen de zestien meter onderuit gehaald door Kevin Lamers. Bart Seegers laat zich zo’n buitenkansje niet ontnemen en de 1-2 is een gegeven. Stormvogels zet wat meer druk, maar echt gevaarlijk wordt het zelden voor de Ottersumse goal.

De beste kansen in de 2e helft van Stormvogels waren voor Thomas Creemers en Niels de Bruin,  beide komen vrij voor doelman Hopman, maar beide komen niet tot scoren. Thom Francissen komt nog vrij voor de keeper, die erger weet te voorkomen en in de slotminuten schiet Thom Francissen schiet ook nog op de paal. Na negentig minuten maakt scheidsrechter Smits een einde aan de wedstrijd. Achates heeft deze derby verdiend gewonnen, Stormvogels speelde deze middag onder de maat. De volgende week tegen Venhorst zullen alle zeilen moeten worden bijgezet om punten te halen.