Opstelling |       Inloggen

Stormvogels'28 1 - Sportclub Leeuwen 1 (5-2) Team: 1 Datum:19-02-2017

Stormvogels wint van Sportclub Leeuwen

Stormvogels behaalde in zijn eerste  competitiewedstrijd van 2017 een verdiende 5 - 2 overwinning op Sportclub Leeuwen.  Behoudens de eerste tien minuten in zowel de eerste als tweede helft, was de ploeg van trainer Jord Roos heer en meester.

De eerste tien minuten van de wedstrijd wist de ploeg uit Leeuwen elkaar beter  te vinden dan thuisploeg Stormvogels. In de tweede minuut leverde dit al een kans op voor Jeffrey Sprenger die zijn lob over de uitkomende doelman Mark van der Burg echter gekeerd zag door een Stormvogels verdediger. Na deze openingsfase kwam Stormvogels beter in het spel. Met name Carlito de Zeeuw was in de eerste helft  een plaag voor de achterhoede van de gasten. Hij was het ook die, na een mooie actie,  in de 19e minuut met een goed geplaatste voorzet Thomas Creemers bereikte. Zijn kopbal werd echter gemakkelijk  gepakt door keeper Danny de Winter. Stormvogels drukte hierna de tegenstander steeds verder terug op eigen helft.  In de 36e minuut werd het veldoverwicht ook zichtbaar op het scorebord. Bart Seegers schoot raak nadat hij de bal kreeg uit een afgeslagen hoekschop. Vier minuten later werd de stand bijna verdubbeld, Kevin Peters werd de diepte ingestuurd en stifte de bal net over de uitlopende keeper, echter net  langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de stand was weer gelijk. Een te korte terugspeelbal op de Stormvogels doelman werd onderschept door de attente Maimouni die gemakkelijk kon scoren. Stormvogels was amper bekomen van de schrik of het stond al op achterstand. Jeffrey Sprenger zette de bal vanaf links voor op spits Johnny Burhenne die met een strak schot zijn ploeg op voorsprong zette. In de 54e minuut bracht Stormvogels middenvelder Ingo Custers Stormvogels weer op het goede spoor. Hij omspeelde drie tegenstanders en wist hierna de vrijstaande Thomas Creemers te bereiken. Met een mooie schuiver bracht hij de wedstrijd qua score weer in evenwicht. Stormvogels wilde meer en wist zich met mooie acties en soms goed samenspel enkele kansen te creëren. In de 70e minuut  kwam Stormvogels op een verdiende voorsprong. Thomas Creemers trok vanaf rechts naar binnen en wist met een strak schot zijn tweede van de middag te maken. Stormvogels bleef aanvallen en werd hiervoor beloond door doelpunten van Ingo Custers, na een mooie combinatie met de ingevallen Gijs Creemers, en Carlito de Zeeuw.

Op 5 maart speelt Stormvogels een uitwedstrijd tegen Haelen.