Stormvogels'28 1 - Rood Wit'62 1 (3-2) Team: 1 Datum:07-05-2017

Stormvogels wint van Rood Wit'62

In een matige wedstrijd won Stormvogels met 3-2 van degradant Rood Wit'62 uit Helmond.  Stormvogels middenvelder Ingo Custers was in zijn eentje verantwoordelijk voor de doelpunten van de ploeg van scheidend trainer Jord Roos.

Stormvogels begon matig aan de wedstrijd en kwam in de 8e minuut al op achterstand na een misverstand in de achterhoede. Rood Wit spits Mathijs van de Meijden profiteerde optimaal en kon gemakkelijk de score openen. Vijf minuten na deze tegenslag leek Stormvogels op gelijke hoogte te komen. Een mooie aanval over rechts eindigde bij Kevin Peters die hard uithaalde. Zijn schot werd, buiten bereik van keeper van Lieshout, door een van de verdedigers tot corner verwerkt. Niet veel later was Kevin Peters nog dichter bij een treffer, zijn strak schot trof echter de lat. Net voor het half uur spelen kreeg Stormvogels weer een mogelijkheid om nog voor rust gelijk te komen, het vizier van Ingo Custers stond toen echter nog niet goed.

De tweede helft was amper begonnen of Stormvogels ging aan de leiding met 2-1. Vanaf de aftrap passeerde Kevin Peters zijn man en speelde Ingo Custers aan met een doorsteekbal. Deze passeerde de keeper en scoorde de gelijkmaker. Rood Wit trapte hierna af en probeerde in de achterhoede op te bouwen. Ingo Custers doorzag dit en onderschepte een pass en kon alleen op keeper van Lieshout afgaan. Met een mooie schuiver liet hij de Rood Wit doelman kansloos.
Twee minuten later was het weer gelijk, Mathijs van de Meijden kreeg de bal 'uit de kluts' en kon van dichtbij scoren. Na deze mooie start van de tweede helft leek het kruid verschoten voor beide ploegen. Carlito de Zeeuw en Ingo Custers dachten hier tien minuten voor het eindsignaal echter anders over. Na  goed doorzetten van de weer goed spelende Nick Bottenberg kreeg Carlito de bal die met een mooie krul Ingo Custers precies in de loop aanspeelde. Vrij voor de keeper staande had Ingo vervolgens geen moeite om te scoren. In de 84e minuut had Lloyd Kooiman alle pech van de wereld, na een mooie actie haalde hij verwoestend met links uit waarna de bal bij wijze van spreken uiteenspatte tegen de paal. Hierna was het nog even billen knijpen voor Stormvogels nadat het met 10 man doormoest na een blessure van Gijs Creemers en niet meer kon wisselen. Rood Wit kwam echter niet meer tot kansen zodat de score 3-2 in het voordeel van Stormvogels bleef. Met deze uitslag is Stormvogels definitief derde geworden in de 3e klasse C.

Volgende week speelt Stormvogels de laatste competitiewedstrijd uit tegen SJVV uit Deurne.