Stormvogels 1 - Volkel 1 (2-1) Team: 1 Datum:21-05-2017

Stormvogels wint 1e wedstrijd in nacompetitie.
Stormvogels is de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse goed begonnen. In Siebengewald werd er, na een russtand van 2-0, met 2-1 gewonnen van tegenstander Volkel. Zondag 28 mei wordt  in Volkel uitgemaakt welke ploeg door gaat naar de tweede en laatste ronde van de nacompetitie.

Stormvogels begon goed aan de wedstrijd. Een combinatie tussen Tijn Wabeke en Lloyd Kooiman bereikte de mee opgekomen verdediger Jordi Tissen die met links kon uithalen. Via een verdedigend been ging de bal net langs. In de tiende minuut moest Volkeldoelman Kuijpers reddend optreden na een hard schot van Lloyd Kooiman die zichzelf mooi vrijspeelde. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwartier kwam Volkel voor de eerste keer voor het doel van Stormvogels. Een schot van Bram van de Locht was echter niet moeilijk genoeg om Stormvogels keeper Mark van der Burg te passeren. In de 18 minuut kwam Stormvogels op voorsprong. Thomas Creemers werd op de rand van het strafschopgebied neergelegd waarna Bart Seegers uit de toegekende vrije trap knap raak schoot. Vier minuten later was het weer raak. Na een mooie combinatie tussen Tijn Wabelke en Thomas Creemers kreeg Carlitode Zeeuw de bal die met links keihard raak schoot. Stormvogels was in deze fase oppermachtig en had met een beetje meer geluk de voorsprong zelfs kunnen vergroten. Langzaam maar zeker kwam Volkel weer terug in de wedstrijd en wist in de eindfase van de eerste heft nog twee afstandsschoten af te vuren op het Stormvogels doel. Beide pogingen gingen echter over.

In de tweede helft gooide Volkel wat meer energie in de wedstrijd en drong Stormvogels wat verder naar achter. In de 51e minuut kregen ze een goede kans op de aansluittreffer. Al dan niet in buitenspelpositie kreeg Niels van Oort de bal, maar diens schot werd mooi gepakt door de Stormvogels keeper. In de 65e minuut kreeg Volkel wederom een kans, een voorzet van links werd door spits van der Burgt over het doel gekopt. Een minuut later was het bijna raak aan de andere kant. Een lange bal bereikte Carlito de Zeeuw die alleen op de Volkel  doelman kon afgaan. Deze reageerde echter uitstekend en hield Volkel daarmee in de wedstrijd. Hierna probeerde Ingo Custers de voorsprong van Stormvogels te vergroten. Zijn schoten misten echter de juiste precisie. Uit het niets kwam Volkel in de 84e minuut aan de aansluittreffer. Een aanval over links werd vervolgd met een lage voorzet waarna Tony van de Berg net iets eerder bij de bal was dan een Stormvogels speler. Met een harde tegendraadse schuiver liet hij de Stormvogels doelman kansloos en werd de eindstand, 2-1, bereikt.