Opstelling |       Inloggen

Stormvogels'28 1 - Handel 1 (1-1) Team: 1 Datum:24-09-2017

Eerste competitiewedstrijd eindigt in remise

Stormvogels 1 opende afgelopen zondag het nieuwe seizoen  met een thuiswedstrijd tegen Handel. Hetgeen een puntje opleverde, een uitslag waar beide teams uiteindelijk tevreden mee konden zijn.

De eerste helft was Handel veelal de bovenliggende partij en wist de thuisploeg sporadisch voor het doel van Handel te verschijnen. Tien minuten voor rust wisten de bezoekers door middel van een strafschop de leiding te nemen; 0-1 was dan ook een terechte ruststand.

Na de thee kwam Stormvogels goed uit de startblokken. Het speelde met meer overtuiging, het kwam sneller in- en beter uit de duels waardoor het ook aanvallend gevaarlijker kon worden. In de 52ste minuut belandde een voorzet van Thomas Creemers bij Jordy Pouwels welke de bal aflegt voor Ingo Custers, waarna wellicht het mooiste moment van de middag volgde. Custers trapt de bal vanaf circa 25 meter hoog in de lange hoek, buiten bereik van de doelman; 1-1. Het doelpunt gaf Stormvogels vertrouwen en er volgde een fase waarin de bezoekers steeds meer moeite kregen de middenlijn over te steken. Echter leverde dit weinig grote mogelijkheden op. In de laatste fase van de wedstrijd speelden beide teams alsnog voor de winst en leken de bezoekers met 3 punten te kunnen vertrekken vanaf Sportpark ’t Eindpunt. Een voorzet vanaf de rechterzijde kon door een inlopende aanvaller direct op doel worden geschoten waarbij Jeffrey Koch met zijn voeten redding wist te brengen. Vijf minuten later beëindigde scheidsrechter Bus de wedstrijd op 1-1.

We waren in de eerste helft niet goed in staat druk op de bal te hebben en Handel uit evenwicht te brengen ”, aldus trainer Roy de Haan.  Ondanks het veldoverwicht dat Handel in deze fase had resulteerde het niet in veel grote kansen doordat de verdedigende organisatie op eigen helft, ook bij verdedigende standaard situaties, ruim voldoende was. Na rust hebben we uit een ander vaatje getapt. We speelden met meer geloof waardoor we meer duels wonnen en beter aan de bal waren. De gelijkmaker was dan ook een logisch gevolg, we dwongen meer af. Jammer dat we de fase welke erop volgde niet door konden  drukken om ons dubbel te belonen voor de goede start na rust. In het slot van de wedstrijd kan het twee kanten op en mogen we blij zijn dat Jeffrey alsnog een punt voor ons weet te redden. Momenteel kampen we met nogal wat blessures en aanhoudende fysieke klachten. Echter stemt de inzet van jongens als Jordy Pouwels en Mike Nabuurs mij meer dan tevreden. Ik zie een goede ontwikkeling bij deze jongens, dit terwijl zij slechts voor de derde achtereenvolgende week bij 1 meetrainen. De aankomende weken zullen we de wedstrijden realistisch moeten benaderen, wetende dat elke week een maximale teamprestatie nodig zal zijn om een goede start van de competitie te bewerkstelligen“.

Komende zondag speelt Stormvogels'28 een uitwedstrijd in Beek en Donk tegen Sparta’25.