Achates 1 - Stormvogels'28 1 (0-1) Team: 1 Datum:01-09-2018

Stormvogels wint eerste bekerduel van Achates door een doelpunt in de eerste 5 minuten.

Het was vanaf het begin duidelijk dat Stormvogels naar Ottersum was gekomen om de verloren oefenwedstrijd tegen Achates van afgelopen jaar recht te zetten. Er werd direct druk gezet waaruit verschillende goede kansen ontstonden. In de vijfde minuut speelde Dawid Becmer zich knap vrij en verschalkte de keeper met een puntertje. Rond de 25ste minuut kwam Tom Huberts oog in oog te staan met de keeper en na een fraaie combinatie met Sjoerd Scholtz scoorde Tom de 2-0. Helaas voor de Stormvogels aanhang keurde de scheidsrechter op advies van de grensrechter de goal af voor vermeend buitenspel. Een paar minuten later leek Thijn Fransman alleen op de keeper af te kunnen stormen maar ook nu trok de grensrechter weer aan de “noodrem”. Flinke protesten vanuit het Stormvogelskamp, maar het mocht niet baten. De sfeer werd door deze acties wat grimmiger wat helaas leidde tot enkele onnodige kaarten bij beide teams.

In de tweede helft kwam Achates wat beter in de wedstrijd maar echt gevaarlijk werd het maar zelden. En die keren dat er een kansje op de loer lag voorkwam gelegenheidskeeper Thijs Kerkhof (die sinds lange tijd de handschoenen weer eens had aangetrokken) dat er gescoord werd. Het laatste kwartier kwam Stormvogels er nog een paar keer gevaarlijk uit door snelle counters maar de scherpte ontbrak om verder uit te lopen. Ook Achates wist niet meer te scoren zodat de vroege treffer van Dawid er voor zorgde dat de drie punten mee naar Siebengewald gingen. Na de wedstrijd  werden alle “frustraties” onder het genot van een pilsje bijgelegd en was het nog lang gezellig in de Ottersumse kantine.

Volgende week zaterdagavond 19:00 staat de thuiswedstrijd tegen VIOS’38 op het programma.

Score-verloop:

5’          0 – 1      Dawid Becmer