Stormvogels'28 1 - Vios'38 1 (3-2) Team: 1 Datum:08-09-2018

Thomas en Gijs Creemers komen als winnaar uit de “familie-derby” tegen VIOS’38

Afgelopen zaterdagavond stond de bekerwedstrijd tegen VIOS’38 uit Beugen op het programma. Vooraf zal het bij de familie Creemers wel een paar keer over deze wedstrijd gegaan hebben en zullen de nodige weddenschapjes afgesloten zijn aangezien Luc Creemers normalerwijze het doel verdedigd bij de Beugense gasten. Nu had trainer Michel Janssen echter gekozen voor Sjors Janssen in het doel. Jammer voor de broers maar waarschijnlijk een verstandige keuze aangezien het anders als een “rode lap op een stier” gewerkt had voor Thomas en Gijs.

Deze wedstrijd stond ook in het teken van de terugkeer van Nick Bottenberg. Precies een jaar geleden viel hij zwaar geblesseerd uit in de bekerwedstrijd tegen Resia. Daardoor kon hij een jaar lang niet spelen en maakte hij vandaag zijn rentree. Echter op een positie waar we hem nog nooit gezien hadden. Hij mocht het doel verdedigen en deed dat zeker niet onverdienstelijk.

Stormvogels begon fel aan de wedstrijd en meteen al enkele gevaarlijke acties door combinaties van Thijn Fransman en Thomas Creemers die elkaar in het begin van de wedstrijd vaak konden vinden. Helaas werd de voorzet van Thomas in de tweede minuut van de wedstrijd hoog overgeschoten doordat de bal opstuiterde net voordat Thijn uit wilde halen. Een paar minuten later werd de hoekschop van Thomas net langs gekopt. Stormvogels was de betere ploeg in deze fase echter het doelpunt bleef uit tot in de 39ste minuut toen Tjeu Jansen met een mooie pass Thomas Creemers de diepte in stuurde die beheerst de bal binnenschoot. Lang mocht de feestvreugde echter niet duren want direct na de aftrap kwam er een voorzet van links en die werd door Thomas Jenniskens knap binnengetikt bij de 2e paal buiten bereik van keeper Nick Bottenberg. Even werd er nog gedacht aan buitenspel maar daar ging scheidrechter Thijssen niet in mee en keurde het doelpunt goed. Met de 1-1 op het bord gingen beide partijen de rust in.

Na rust een feller VIOS’38 en dat resulteerde na 5 minuten in een doelpunt van aanvoerder Dennis Jenniskens (1-2). Nadat Stormvogels wakker geschud was golfde het spel langere tijd op en neer totdat een verdediger van Beugen in de 72ste minuut de bal op z’n hand kreeg in het strafschopgebied met een penalty tot gevolg. Dit buitenkansje liet aanvoerder Gijs Creemers zich niet ontnemen en schoot de bal beheerst binnen (2-2). Een paar minuten later stuurde Gijs Creemers met een steekbal Mike Nabuurs weg die alleen op de keeper af kon stormen. In de kluts met de keeper kreeg hij de bal gelukkiger wijze mee en kon alleen richting het lege doel van VIOS’38. Met de hete adem van een verdediger in z’n nek kon hij net op tijd afronden en zette zo de 3-2 op het scorebord. Het werd langzaamaan donkerder in Siebengewald en VIOS’38 hoop op een goed resultaat ebde langzaam weg. Nog wel een grote kans voor Thomas Creemers op de 4-2 maar de bal kaatste via beide palen weer het doel uit en in de rebound schoot Mike Nabuurs in de handen van de keeper. Na het fluitsignaal snel douchen en richting Weeze waar de overwinning gevierd werd bij de laatste editie van Q-base.

Aanstaande donderdag 18:30 uur de derde wedstrijd in de beker tegen Resia in Wellerlooi. Daar kunnen we ons verzekeren van een plaats in de volgende ronde, maar dan hebben we nog minimaal een punt nodig.

Score-verloop:

39’        0 – 1     Thomas Creemers

39’        1 – 1     Thomas Jenniskens

50’        1 – 2     Dennis Jenniskens

72’        2 – 2     Gijs Creemers (penalty)

76’        3 – 2     Mike Nabuurs