Resia 1 - Stormvogels'28 1 (2-2) Team: 1 Datum:13-09-2018

Stormvogels door naar volgende ronde in beker door 2-2 gelijkspel tegen Resia in Wellerlooi

Donderdagavond 18:30 floot scheidsrechter Dylan van Wingerden voor de aftrap van de laatste bekerwedstrijd in de poule fase. Omdat Stormvogels dit weekend hun 90-jarig jubileum viert was deze wedstrijd verzet naar de donderdagavond. Aangezien er op het hoofdveld van Resia geen verlichting ter beschikking was werd er dus al vroeg afgetrapt maar het laatste kwartier werd het al snel donker. Gelukkig vielen alle doelpunten in de eerste helft zodat met de invallende duisternis de aanwezige toeschouwers geen goal gemist hebben.

Stormvogels begon vol overtuiging aan de wedstrijd. Ze waren in het begin heer en meester op het veld en het regende kansen wat al snel resulteerde in het eerste doelpunt van Thomas Creemers die op aangeven van Thijn Fransman de bal beheerst binnenschoof (0-1). Een minuut later een steekbal vanuit het middenveld waar de verdedigers van Resia zich wederom op verkeken en Thijn Fransman verschalkte de keeper met een bekeken stiftje (0-2). Dit was Thijn zijn eerste officiële doelpunt in het shirt van Stormvogels en hopelijk volgen er dit seizoen nog veel meer. De eerste twintig minuten was er weinig gevaar van Resia te duchten alhoewel de snelle vaardige rechtsbuiten Danny Frederix de defensie van Stormvogels al af en toe testte op hun kwaliteiten. Het leek een gemakkelijke avond te worden voor de mannen van trainer Jeroen Tax maar zoals wel vaker het geval is kreeg de wedstrijd een iets andere wending na het stormachtige begin van Stormvogels. In de 21ste  minuut werd een te slappe terugspeelbal op keeper Tom Hopman bijna onderschept en Tom kwam dusdanig onder druk te staan dat hij het op moest lossen met een overtreding. Gele kaart voor hem en een penalty voor Resia. De 1-2 kwam op naam van Tim Michiels. Enkele minuten later weer een aanval van Resia over rechts van wie anders dan Danny Frederix en zijn voorzet werd afgerond door Brian Souren die de stand weer op gelijke hoogte bracht (2-2). Stormvogels leek het even kwijt te zijn en Resia begon in een goede afloop te geloven. Na van de schrik bekomen te zijn kreeg Stormvogels aan het einde van de eerste helft weer enkele mooie kansen. Een kopbal van Tjeu Jansen werd in de 38ste minuut van de lijn gehaald en enkele minuten later dook Dawid Becmer na een steekbal op voor de keeper maar de laatste won het duel zodat de teams gingen rusten met 2-2 op het score bord.

Na de rust ging het verder waar het de eerste helft mee was ge-eindigd, een aanvallend Stormvogels dat meer wilde dan een gelijkspel. Na tien minuten een mooie steekpass op Thijn maar ook deze keer kwam keeper Roy Elbers als winnaar uit de strijd. Door het inbrengen van Jaap Arts op het middenveld kwam Stormvogels wel weer wat meer toe aan voetballen echter resulteerde dit niet meer in grote kansen of doelpunten. Het zicht werd langzaamaan minder en het spel werd er van beide kanten niet beter op in het laatste kwartier zodat Stormvogels uiteindelijk genoegen moest nemen met een gelijk spel. Met dit gelijke spel is Stormvogels een ronde verder in de beker en kunnen ze beginnen aan een weekend vol feest, spel en entertainment voor jong en oud met hun 90-jarig jubileum weekend.

De voorbereiding zit erop en volgende week zondag 14:30 uur start de competitie met een uitwedstrijd tegen VVV’03. Komend weekend staat voor Stormvogels in het teken van hun 90-jarig jubileum. Wij nodigen hierbij dan ook iedereen uit om dit samen met ons te vieren en er een gezellig en feestelijk weekend van te maken.

Score-verloop:

4’         0 – 1     Thomas Creemers

5’         0 – 2     Thijn Fransman

21’        1 – 2     Tim Michiels (penalty)

27’        2 – 2     Brian Souren