Stormvogels'28 1 - EWC'46 1 (2-1) Team: 1 Datum:30-09-2018

Stormvogels komt als overwinnaar uit zwaarbevochten streekderby tegen EWC’46

Helaas degradeerde Stormvogels’28 afgelopen seizoen naar de vierde klasse maar daartegenover staan er dit jaar wel enkele leuke streekderby’s op het programma. Vandaag was het de beurt aan EWC’46 uit Well die op bezoek kwamen in Siebengewald. Stormvogels maakte een droomstart door binnen de minuut te scoren maar het zou uiteindelijk toch een lastige klus worden om de drie punten in Siebengewald te houden. En alhoewel EWC’46 echt meer verdiend had stonden ze aan het eind van de wedstrijd met lege handen en konden ze puntloos terug naar Well.

Stormvogels kwam goed uit de startblokken en binnen de minuut tikte Tom Huberts de eerste binnen na een voorzet van Dawid Becmer. Na tien minuten enkele goede kansen voor EWC’46 maar Tom Hopman voorkwam met goed keeperswerk de gelijkmaker. Mimoun Akrom krijgt de kans om uit te halen binnen de zestien maar de bal gaat via de vuisten van Tom langs het doel. Daarna wordt een bal breed gespeeld in de verdediging en onderschept door een EWC aanvaller. Gelukkig voor Stormvogels had hij het vizier niet op scherp staan en schoot hoog over.  Even later een grote kans voor Ruud Klabbers maar ook hij schiet net langs het doel. Hierna ging de EWC storm even liggen en was de partij weer in evenwicht. In de 28ste minuut een mooie pass van Tjeu Jansen op Thomas Creemers die nummer twee van deze middag op zijn naam zette. In de 40ste minuut een vrije trap voor EWC net buiten de zestien. De indraaiende bal kwam voor de voeten van Koen Stevens die de aansluittreffer binnenschoot (2-1). EWC zette nog even aan en kreeg een levensgrote kans toen Koen Stevens alleen op de keeper afging. Maar ook hier kwam Tom als overwinnaar uit de strijd en tikte de bal langs het doel. Even later kreeg Tom de hulp van de paal waardoor er met 2-1 gerust werd.

Na rust ging EWC op zoek naar de gelijkmaker en bezorgde Mimoun Akrim en Koen Stevens de Stormvogels verdediging een lastige middag. Maar de verdediging onder leiding van uitblinker Tjeu Jansen gaf geen krimp en wist menige aanval te dwarsbomen. Stormvogels werd teruggedrongen en verder dan wat afstandsschoten kwam het niet meer. In de laatste tien minuten nog een levensgrote kans voor EWC en het Stormvogels legioen hield de adem in toen de bal via de paal terugkaatste in de handen van Tom. Na 96 minuten vond scheidsrechter van Rijswijk het welletjes en kon Stormvogels opgelucht ademhalen. De eerste drie punter van dit seizoen staat in de boeken.

Volgende week zondag reizen we af naar Meterik die vandaag 1-1 gelijkspeelde tegen Montagnards.

Aftrap om 14:30 uur op Sportpark De Vonckel in Meterik.

Score-verloop:

01’          1 – 0      Tom Huberts

28’          2 – 0      Thomas Creemers

40’          2 – 1      Koen Stevens