Meterik 1 - Stormvogels'28 1 (3-0) Team: 1 Datum:07-10-2018

Stormvogels KRIJGT LES IN EffeCTIVITEIT van METERIK

Vandaag reisde het Stormvogels legioen af naar Meterik. In het seizoen ‘90/’91 waarin Meterik kampioen werd troffen beide clubs elkaar voor het laatst in competitie verband. Stormvogels eindigde die competitie destijds op een negende plaats. Nu bijna 30 jaar later dan eindelijk weer de confrontatie tussen beide teams. En aangezien resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst begonnen beide partijen weer op nul. Alhoewel Stormvogels zeker niet de mindere was in het creëren van kansen wist Meterik de kansen wel te benutten en stond de stand na 90 minuten op 3-0.

Stormvogels begon goed aan de wedstrijd en probeerde Meterik vanaf het eerste moment onder druk te zetten. Eerste grote kans na tien minuten spelen was echter voor Meterik maar die bal vloog hoog over. In de 14de minuut haalde Pawel Belina hard uit net buiten de zestien, maar de keeper wist de bal met de vingertoppen langs de goal te tikken. Even later een 100% kans voor Thomas Creemers maar weer was het de uitstekende keeper Luuk Haenen die na de rebound van Thijn Fransman met de bal in z’n handen stond. Een snelle spelhervatting zorgde ervoor dat een voorzet vanaf links door Dirk van Rengs in de rechterbovenhoek gekopt werd net buiten bereik van Stormvogels goalie Tom Hopman. Enkele minuten later een uitbraak over rechts van Piet Steeghs die beheerst afrondde en de 2-0 op de borden zette. Stormvogels was even overdonderd en in de 30ste minuut kon Rik Hesen alleen richting de goal maar nu was het Tom Hopman die Stormvogels behoedde voor een tegentreffer. Stormvogels bleef het proberen en een voorzet van de opkomende centrale verdediger Tjeu Jansen bereikte Gijs Creemers maar hij schoot voorlangs. Vijf minuten voor rust een vrije trap van Thomas Creemers waarbij de bal via de muur over de achterlijn ging. De muur stond echter maar op 5 meter afstand maar toen Thomas de scheidsrechter hier nogmaals op attendeerde kwam hem dat op een gele kaart te staan voor commentaar op de leiding. Hierna gingen de teams aan de thee.

Na rust kwam Stormvogels scherp uit de kleedkamer met als doel om snel de aansluittreffer te maken. Dawid Becmer kwam door over rechts, zette voor op Thomas, maar de keeper wist de bal wederom te stoppen. In de 55ste minuut toch nog wel een lichtpuntje als Jordi Tissen na 15 maanden blessure leed zijn rentree maakt in het eerste van Stormvogels. Na een half uur in de tweede helft een snelle uitbraak over links van Thomas Creemers maar de bal gaat voorlangs. Daarna valt de bal na een corner voor de voeten van Jordi Tissen die resoluut uithaalt maar de bal spatte weg op de lat. De aansluittreffer wilde maar niet vallen. Trainer Jeroen Tax probeerde het tij nog te keren door van een 4-4-2 systeem te switchen naar een meer aanvallend 4-3-3 systeem maar ook dit leverde geen resultaat op. In de 76ste minuut haalde Meterik de trekker definitief over door een snelle counter over links van Tom Verbong die de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek krult. Deze mokerslag kwam Stormvogels niet meer te boven en hoewel in de slotminuten een fraaie combinatie tussen Jordi Tissen, Thomas Creemers en uiteindelijk Gijs Creemers zeker meer verdiend had bleef het uiteindelijk 3-0.

Score-verloop:

16’          1 – 0      Dirk van Rengs

22’          2 – 0      Piet Steeghs

76’          3 – 0      Tom Verbong