Opstelling |       Inloggen

Stormvogels'28 1 - Hegelsom 1 (1-2) Team: 1 Datum:18-11-2018

STORMVOGELS LIJDT EERSTE THUISNEDERLAAG DIT SEIZOEN

Met het kwik nog net boven nul leed Stormvogels vandaag de eerste thuisnederlaag deze competitie. Het aanvalsplan van Hegelsom was duidelijk. Na een minuut stilte ter gelegenheid van het overlijden van hun clubgenoot en oud-grensrechter Ger Manders gaven ze vanaf de eerste minuut vol gas en kwam Stormvogels al binnen de minuut op achterstand. Stormvogels bleef achter de feiten aanlopen en haalde helaas niet het niveau van de afgelopen weken. Ook van de gelijkmaker via een penalty in de tweede helft kon Stormvogels niet lang genieten want binnen vijf minuten na de gelijkmaker zette Hegelsom de eindstand op 1-2.

Hegelsom speelde vandaag met rouwbanden ter gelegenheid van het overlijden van clubgenoot Ger Manders op 15 november j.l. en de wedstrijd werd begonnen met een minuut stilte. Stormvogels plakte daar nog een minuutje aan vast want voordat de eerste minuut van de wedstrijd verstreken was lag de bal al in het netje door een doelpunt van Joey Joosten (0-1). Toen Stormvogels van de schrik bekomen was probeerden ze de aanval te kiezen wat resulteerde in een tweetal kansen voor Thijn Fransman. In eerste instantie werd hij aangespeeld door de goed opkomende Dawid Becmer en een minuut later kwam hij oog in oog te staan met keeper Joris Hagens maar in beide gevallen lukte het hem niet om de doelman te passeren. In de fase daarna golfde het spel op en neer met de beste kansen voor Hegelsom. Na een half uur een zeer grote kans voor Hegelsom maar Tom Hopman wist deze kans te verijdelen en werd daarbij in tweede instantie dusdanig aan zijn hand geraakt dat voor een blessure gevreesd werd. Gelukkig voor Stormvogels kon hij verder en zou hij deze middag nog enkele zeer belangrijke reddingen op zijn naam zetten.

Na rust werd Bart Seegers een linie doorgeschoven en leek Stormvogels meer grip te krijgen op de wedstrijd. Dawid Becmer kwam enkele keren gevaarlijk door en toen hij bij een van die acties de zestien binnenstormde werd hij in de tang genomen en gevloerd door twee Hegelsomverdedigers en volgde er een terechte penalty. Dit buitenkansje liet Bart Seegers zich niet ontnemen en hij scoorde in de 51ste minuut beheerst de gelijkmaker (1-1) vanaf elf meter. Lang kon Stormvogels daar echter niet van genieten want in de 56ste minuut kopte Jordi Janssen de tweede van Hegelsom binnen. Het verzet van Stormvogels leek gebroken want er werd daarna weinig initiatief getoond in jacht op de gelijkmaker. Ook Hegelsom kon het niet afmaken zodat het tot in de laatste minuten spannend bleef. De beste kans die nog restte voor Stormvogels was een voorzet van Jordi Tissen die door Gijs Creemers via een volley hard langs geschoten werd. Na 90 minuten was de eerste thuisnederlaag een feit en sluit Stormvogels de eerste periode af met een zesde plaats op de ranglijst.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd en wel tegen DEV Arcen die hun thuiswedstrijd tegen GFC’33 met 1-4 verloren zagen gaan en de eerste periode afsluiten op de 8ste plek.

Aftrap om 14:30 op  Sportpark ’t Eindpunt in Siebengewald.

Score-verloop:

1’            0 – 1      Joey Joosten

51’          1 – 1      Bart Seegers (penalty)

56’          1 – 2      Jordi Janssen