Stormvogels'28 1 - DEV Arcen 1 (0-2) Team: 1 Datum:25-11-2018

STORMVOGELS MET TIEN MAN TEN ONDER TEGEN DEV ARCEN

Met de intocht van Sinterklaas in het MFC op de achtergrond heeft Stormvogels de tweede thuisnederlaag op rij opgelopen. De wedstrijd was lange tijd in evenwicht met sporadisch een kans aan beide zijden maar toen Thijs Kerkhoff met z’n tweede gele kaart het veld moest verlaten met nog een half uur te spelen rook DEV Arcen hun kans en gingen op zoek naar de winst. Ze wisten de man meer situatie goed te benutten want binnen 10 minuten scoorde DEV Arcen de 0-1. Nadat Stormvogels zich herpakt had en zelfs met enkele vrije trappen op randje zestien nog dichtbij de gelijkmaker kwamen drukte DEV Arcen in de laatste tien minuten door en zette zo uiteindelijk de eindstand op 0-2.

Na de aftrap van “pupil van de week” Sjuul Willems hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht en moesten we een kwartier wachten voordat de eerste grote kans zich aandiende. Jordi Tissen kwam gevaarlijk door over links en haalde uit maar de bal belande op de vuisten van keeper Bram Wennekers. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en sporadisch doken de spelers op in de buurt van de goal. Vijf minuten voor rust een uitbraak over links met een “buitenspel luchtje”, maar scheidsrechter Bryan Willems uit Lomm stond er met z’n neus bovenop en liet doorspelen. Daardoor kwam Ricky Hermkens vrij voor de goal maar de bal belande uiteindelijk in de handen van Tom Hopman. Een minuut later een snelle counter van Stormvogels over links maar Jordi Tissen schoot net langs het doel. Daardoor gingen beide teams aan de thee met 0-0.

Na rust meteen een zeer grote kans voor DEV Arcen als wederom Ricky Hermkens vrij voor de keeper kan inkoppen maar ook nu brengt Tom Hopman redding voor Stormvogels. In de 56ste minuut kreeg Thijs Kerkhoff zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kwam Stormvogels met 10 man te staan. DEV Arcen rook “bloed” en zette nog eens extra aan met een mannetje meer in het veld. Dat resulteerde in wat kleinere kansen totdat Edvin Besic in de zestien opduikt. Hij krijgt iets teveel ruimte van de Stormvogels verdediging en mag net rond de penalty stip aanleggen en schiet beheerst de 0-1 binnen. Daarna gaat Stormvogels op zoek naar de gelijkmaker door met lange ballen de spitsen te bereiken. Dat resulteert in een tweetal vrije trappen op een plekje net buiten de zestien. De eerste wordt door Bart Seegers vol in de muur geschoten en de tweede wordt door Jordi Tissen hoog overgeschoten. In de 82ste minuut komt DEV Arcen op 0-2 door een doelpunt van Jordy Valckx een minuut later gevolgd door een afstandsschot die op de lat terechtkomt. Thijn Fransman die als extra aanvaller in de ploeg gekomen was voor de moegestreden middenvelder Jaap Arts probeerde de keeper van Arcen met een afstandsschot te verrassen en kwam twee minuten voor het einde ook nog 1 op 1  met de keeper maar beide keren lukte het niet om de aansluittreffer te scoren. De laatste kans van de wedstrijd was voor DEV Arcen door een uitbraak van de snelle Jordy Valckx met alleen Sjoerd Scholtz nog in zijn buurt. Gelukkig kon Sjoerd hem nog dermate hinderen zonder een overtreding te maken die hem hoogst waarschijnlijk rood opgeleverd zou hebben. Bart Seegers die mee terug gesprint was wist de bal nog net met een sliding voor Jordy’s voeten weg te tikken zodat Tom alsnog redding kon brengen en Stormvogels de derde tegentreffer bespaart bleef.

Volgende week de wedstrijd waar velen al lange tijd op zitten te wachten. De streekderby tegen Montagnards die vandaag 1-1 gelijk speelden tegen rode lantaarndrager BVV’27. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark de Venhorst in Nieuw Bergen.

Score-verloop:

65’          0 – 1      Edvin Besic

82’          0 – 2      Jordy Valckx