America 1 - Stormvogels'28 1 (2-2) Team: 1 Datum:17-03-2019

STORMVOGELS KANTELT OGENSCHIJNLIJK VERLOREN PARTIJ BINNEN DE MINUUT

Vandaag keek Stormvogels al na een half uur tegen een 2-0 achterstand aan mede dankzij een discutabele penalty. Halverwege de tweede helft werd dit verschil echter binnen de minuut rechtgetrokken door een fraaie combinatie van Stormvogels en een slordigheidje van de Americaanse keeper. De laatste twintig minuten bruiste van de spanning toen beide partijen er nog alles aan deden om de drie punten binnen te hengelen. Ondanks de vele doelpogingen lukte het beide ploegen niet meer om te scoren en kon iedereen uiteindelijk wel leven met een puntenverdeling.

Op deze druilerige dag die begon met een fikse hagelbui tijdens de warming-up begonnen beide teams aan de wedstrijd. Eerste kans was voor aanvoerder Koen Houben van America die alleen op Tom Hopman afstormde maar de bal iets te ver van zijn voeten liet stuiteren waardoor Tom redding kon brengen.  Even later een kans voor Mike Nabuurs aan de andere kant maar zijn schot werd geblokt door de verdediging van America. Ook een voorzet van aanvoerder Thomas Creemers op Thijn Fransman werd door de keeper uit de rechter benedenhoek getikt. In de 18de minuut een penalty voor America. De bal werd binnen de zestien tegen de schouder van Tjeu Jansen geschoten maar scheidsrechter Kilci interpreteerde dit als hands en plaatste de bal op de stip. Davy Rasing nam plaats achter de bal en zette de 1-0 op de borden. Na een kans van Thijn Fransman door een voorzet van de goed opkomende rechtsback Sjoerd Scholtz was het weer de beurt voor America. Eerst werd de bal nog langs gekopt door Roy Theeuwen maar een minuut later dook Jens Kleuskens na een snelle counter op in de zestien en scoorde beheerst de 2-0. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

Stormvogels begon goed aan de tweede helft en kreeg al snel een vrije trap op rand zestien maar die kans werd niet verzilverd. Na een kwartier spelen vond Jeroen Tax het tijd voor verse krachten en bracht hij de snelle rechtsbuiten Dawid Becmer binnen de lijnen en werd Jordi Tissen doorgeschoven naar de frontlinie en werd zijn linksback positie overgenomen door Twan Koenders. Beide buitenspelers bezorgden de verdediging van America lastige momenten en langzaam werd America teruggedrongen op eigen helft. Maar verder dan een afstandsschot van Thomas Creemers kwam het helaas niet. Totdat binnen de minuut het er ineens rooskleuriger uit begon te zien voor Stormvogels. Uit een fraaie combinatie tussen Patrick Toonen en Thijn Fransman kwam de bal terecht bij Jordi Tissen die de bal zuiver plaatste in de verre hoek (2-1). Dankzij goed druk zetten op keeper Nick Roelofs door Thijn Fransman direct na de aftrap kwam Stormvogels binnen de minuut zelfs op 2-2. De keeper schoot de bal tegen de heup van Thijn en de bal rolde over de doellijn. Na dit doelpunt volgde er een spannende en hectische finale waarbij beide partijen de “sapcentrifuge” op maximum level zette. Met andere woorden alles wat er nog inzat werd eruit geperst om de winst in de wacht te slepen. Maar ondanks de vele kansen en dankzij fantastische reddingen van beide keepers geholpen met wat geluk bleef het spannend tot de laatste minuut en konden beide teams uiteindelijk tevreden zijn met een puntje.

Komende twee weken spelen we mede dankzij het inhaalprogramma een tweeluik tegen SVEB. De eerste wedstrijd thuis en een week later in Broekhuizenvorst. SVEB staat momenteel op een 13de plek en strijd tegen degradatie dus Stormvogels moet op hun hoede zijn want SVEB zal er alles aan doen om punten te gaan pakken om de degradatie zone te verlaten.

Score-verloop:

18’          1 – 0      Davy Rasing (penalty)

34’          2 – 0      Jens Kleuskens

70’          2 – 1      Jordi Tissen

70’          2 – 2      Thijn Fransman