Stormvogels'28 1 - SVEB 1 (2-0) Team: 1 Datum:24-03-2019

Stormvogels na lange tijd weer eens de volle drie punten

Vandaag een wedstrijd met twee gezichten. Alhoewel Stormvogels goed begon aan de wedstrijd was het voornamelijk SVEB dat de meeste en beste kansen kreeg in de eerste helft. In de tweede helft draaide Stormvogels de rollen om en lieten ze SVEB het spel maken en wachtten rustig af tot de kansen zich voordeden. Dat resulteerde uiteindelijk in een 2-0 overwinning op de mannen uit Broekhuizenvorst die volgende week een herkansing krijgen aangezien de return door het inhaal programma aankomende zondag al weer op het programma staat.

Stormvogels startte vandaag in de nieuwe outfits gesponsord door Bureau VET en Logistic Moers. Het begin van de wedstrijd was voor Stormvogels die het spel probeerden te maken. Eerste kans na 5 minuten was voor aanvoerder Gijs Creemers die voorlangs schoot. Maar daarna was het de beurt aan SVEB die er met snelle counters af en toe gevaarlijk uit kwamen. Bij één van die counters werd de bal richting tweede paal geschoten waar aanvoerder Maik Vermazeren in een uiterste poging de bal op een haar na mistte waardoor die net langs ging. Een minuut later een afstandsschot van Jasper Janssen die net over het doel vloog. Na een kwartiertje spelen wederom een grote kans voor SVEB waarbij Tom Hopman een bal uit de beneden hoek moet tikken na een schot van Wouter van Lin. Daarna werd een vrije trap voor SVEB bijna ingekopt door Koen Loonen. Even later lag het spel zo’n vijf minuten stil nadat Jaap Arts plotseling onwel was geworden op het veld maar gelukkig was er uiteindelijk niets ernstigs aan de hand. Patrick Toonen die hem verving kreeg al snel een kans maar schoot de bal voorlangs. De laatste vijf minuten voor rust waren wederom voor SVEB toen eerst een schot geblokt moest worden door Sjoerd Scholtz net voor de doellijn en even later belandde de bal op de paal en werd de rebound gestopt door Tom Hopman. SVEB deed er deze helft echt alles aan om de drie punten in de wacht te slepen om zo afstand te kunnen nemen van de laatste plek. ’t Rumoer langs de lijn van de Stormvogels supporters nam toe toen de spelers de kleedkamer opzochten want het was duidelijk dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden om aanspraak te kunnen maken op de winst.

Na een goed gesprek in de kleedkamer werd het strijdplan enigszins aangepast en probeerde Stormvogels de rollen in de tweede helft om te draaien. Ze lieten zich iets meer terug zakken en loerden op de counter zoals SVEB de eerste helft veelvuldig had gedaan. Dat resulteerde al bijna in een doelpunt toen Jordi Tissen goed doorkwam over links en de doelman onder vuur nam. Even later dan wel de eerste treffer voor Stormvogels. Een indraaiende hoekschop van Jordi Tissen werd goed ingekopt door Gijs Creemers. Even later kwam Lloyd Kooiman in kansrijke positie maar de bal werd uit de rechter bovenhoek getikt door de doelman. Deze helft was het SVEB die maar sporadisch een kansje kreeg waarbij Machiel van Helden net langs kopte. Tien minuten voor het einde werd Thomas Creemers de diepte ingestuurd door Thijn Fransman met een perfecte steekbal maar hij kreeg de bal niet voldoende onder controle om goed af te ronden. Even later was het Thomas die de bal veroverde op het middenveld, de verdediging uitspeelde en alleen op de keeper afging. Hij legde de bal breed op de meegelopen Thijn Fransman die makkelijk de 2-0 kon aantekenen. Daarna was het verzet van SVEB wel gebroken en kon Stormvogels de laatste minuten gemakkelijk uitspelen. Eindelijk weer eens een winstpartij na al die gelijke spelen van de afgelopen weken.

Volgende week spelen we mede dankzij het inhaalprogramma wederom tegen SVEB. Stormvogels is gezien de eerste helft in de thuiswedstrijd gewaarschuwd voor de snelle uitvallen van SVEB.

Score-verloop:

56’          1 – 0      Gijs Creemers

83’          2 – 0      Thijn Fransman