Stormvogels'28 1 - Sparta'25 1 (1-4) Team: 1 Datum:08-11-2018

Stormvogels UITGESCHAKELD IN BEKER DOOR DERDE KLASSER sPARTA’25

Aangezien carnaval in Brabant en Limburg een belangrijke rol speelt werd de wedstrijd van “de 11de van de 11de“ van komende zondag al gespeeld op de donderdagavond. Gezien de flinke reisafstand van onze gasten uit Beek en Donk zou de aftrap van de wedstrijd plaats vinden om 20:15 uur maar dat werd met een kwartiertje vertraagt omdat er op verzoek van scheidsrechter Brian Versteegh uit Helmond nog wat extra kalk op de lijnen gebracht moest worden i.v.m. het slechte zicht door het kunstlicht. Tot twintig minuten voor het einde kon Stormvogels het nog redelijk bijbenen en waren er zelfs nog enkele kansen op de gelijkmaker maar toen Sparta’25 nog eens extra aanzette in het laatste kwartier bleken ze toch net een maatje te groot.

Toen er om 20:30 dan eindelijk kon worden begonnen gingen beide ploegen meteen fel van start en waren er kansen over en weer. Keeper Tom Hopman en zijn collega aan de ander kant Kamiel Pennings werden veelvuldig getest op hun vaardigheden. Eerste grote kans was voor Thomas Creemers meteen gevolgd door een bal op de lat bij Stormvogels. Na een kwartier spelen kwam Jaccy van den Enden in scoringspositie en hij maakte de 0-1. Stormvogels liet zich niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Vijf minuten voor rust drong Stormvogels nog eens aan door goed doorgaan van Pawel Belina die Jordi Tissen in stelling bracht maar die vond de paal op zijn weg. Uit een daaropvolgende corner werd de bal in eerste instantie nog weggewerkt maar kwam in de voeten van Bart Seegers die vanaf een meter of 20 hard uithaalde en de gelijkmaker scoorde (1-1). Twee minuten later scoorde Jaccy van den Enden echter zijn tweede van de avond zodat er met 1-2 de rust werd ingegaan.

Na rust bracht Sparta’25 Rick van Heijnsbergen in de ploeg en dat bleek een ware plaaggeest voor de Stormvogels verdedigers. Hij slalomde enkele keren knap vanaf het middenveld door de verdediging en moest Tom Hopman een paar keer met fantastische reddingen een doelpunt voorkomen. Na een overtreding op randje zestien nam Rene Brouwers plaats achter de bal en wist de bal knap over de muur te schieten maar trof daarbij de lat. Daarna kreeg Stormvogels weer wat meer grip op de wedstrijd en gingen ze wederom op zoek naar de gelijkmaker. Maar toen Sparta’25 ook nog de 18-jarige snelle linksbuiten Jeremy Raaijmakers in de ploeg bracht werd de verdediging van Stormvogels weer extra op de proef gesteld. In de 72ste minuut een uitbraak van Jeremy over links en zijn voorzet werd afgerond door wie anders dan Jaccy van den Enden die zijn derde op de borden zette (1-3). Hiermee was het verzet van Stormvogels wel gebroken maar het moet gezegd worden dat er tot de laatste minuut gestreden werd voor iedere bal. In de 80ste minuut een afstandsschot van Rick van Heijnsbergen die onhoudbaar voor Tom Hopman in de touwen ging en zo de eindstand op 1-4 zette. Laatste grote kans was voor Thomas Creemers die alleen op de keeper af kon gaan maar die laatste wist Thomas dermate uit balans te brengen dat de bal op de paal belande. Na 90 minuten floot de 22-jarige Brian Versteegh voor het einde van de wedstrijd en dat betekende uitschakeling voor Stormvogels in de beker. Maar met het vertoonde spel konden ze met opgeheven hoofd het veld verlaten. De Derde Klasser was vandaag gewoon een maatje te groot voor de mannen van Jeroen Tax.

Zondag 11 November zijn we dus vrij en daarna spelen we twee wedstrijden op rij thuis te beginnen tegen Hegelsom (18 November) en de week daarna tegen DEV Arcen (25 November). Beide tegenstanders staan momenteel met 11 punten in de middenmoot. Stormvogels staat op plek 4 met 12 punten zullen er alles aan moeten doen om hun ongeslagen status in de thuiswedstrijden te behouden. Aftrap vindt plaats om 14:30 uur op Sportpark ’t Eindpunt in Siebengewald.

Score-verloop:

15’          0 – 1      Jaccy van den Enden

40’          1 – 1      Bart Seegers

42’          1 – 2      Jaccy van den Enden

72’          1 – 3      Jaccy van den Enden

80’          1 – 4      Rick van Heijnsbergen