Hegelsom 1 - Stormvogels'28 1 (1-2) Team: 1 Datum:11-04-2019

STORMVOGELS STIJGT TWEE PLEKKEN DOOR WINST OP HEGELSOM

Op een koude winderige donderdagavond werd de inhaalwedstrijd tegen Hegelsom gespeeld. Het werd een nipte overwinning voor Stormvogels dat zich knap terug vocht in de wedstrijd na een doelpunt van Hegelsom in de eerste helft. Net voor rust kwam Stormvogels gelijk door een doelpunt van Thijn Fransman en na rust maakte Jordi Tissen na een fraaie spurt de winnende voor Stormvogels. Door deze overwinning ging Stormvogels niet alleen hun directe tegenstander voorbij maar ook EWC’46 uit Well die deze avond niet in actie hoefde te komen.

In de eerste helft werd er meteen druk gezet door de thuisploeg met als gevolg twee grote kansen in de eerste vijf minuten. Eerst een slalom van Guido Kauffeld door de verdediging van Stormvogels maar hij schoot voorlangs. Vervolgens een fraai hakje van Dorian Teensma voor het doel maar de bal ging net langs. Daarna ging de Hegelsomse storm een beetje liggen. Halverwege de eerste helft kwam Hegelsom toch op voorsprong nadat een hoekschop van Damian Linders bij de eerste paal ingekopt werd in de korte hoek door Guido Kauffeld. Net voor rust viel de gelijkmaker nadat Tjeu Jansen de bal plaatst op Lloyd Kooiman die op zijn beurt de bal afleverde bij Thijn Fransman die af kon ronden door de bal in de verre hoek te schieten. Met deze 1-1 stand gingen beide teams rusten.

Na rust kwam Stormvogels binnen 10 minuten op voorsprong doordat Thomas Creemers de bal perfect op links in de diepte speelde op Jordi Tissen die met z’n snelheid twee verdedigers passeerde en dan binnen de zestien uithaalde en de keeper kansloos liet. Daarna ging Hegelsom op zoek naar de gelijkmaker en vooral de standaardsituaties zoals corners en vrije trappen waren levensgevaarlijk. Wanneer Joey Joosten achter de bal plaats nam bij een vrije trap schoot hij de bal iedere keer perfect in de zestien en de Stormvogels verdediging had de handen vol aan de kopsterke spelers van Hegelsom en wisten de bal vaak pas in de scrimmage weg te werken of ze zagen in hun ooghoeken Tom Hopman op de bal duiken. Nog wel een kans voor Thomas Creemers maar zijn inzet belandde in de handen van de keeper. De laatste tien minuten begon het schemerig te worden en trok Stormvogels langzaamaan de partij naar zich toe. Laatste twee kansen voor Stormvogels kwamen van de voet van Gijs Creemers die met afstandsschoten de keeper probeerde te verrassen maar beide keren werd de doelman niet gepasseerd al moest hij de laatste keer wel met een duik de bal uit het doel tikken.

Door deze overwinning staat Stormvogels nu op de zesde plek met 27 punten op de hielen gezeten door EWC en Hegelsom met 26 punten die elkaar zondag zullen treffen. Zondag zullen we deze 6de plek dus moeten verdedigen  als kampioenskandidaat FCV uit Venlo op bezoek komt op ons Sportpark. En alhoewel er zondag in Siebengewald een algehele garage-sale wordt georganiseerd zullen we FCV niet het gevoel moeten geven dat er iets te halen valt op ’t Eindpunt en zullen we onze huid duur gaan verkopen om toch minimaal een puntje over te houden aan deze wedstrijd.

Aanstaande zondag spelen we tegen koploper FCV uit Venlo. Ze staan met een wedstrijd minder inmiddels 7 punten voor op de nummer twee Meterik en zijn op weg naar het kampioenschap. Maar of het nu de kampioen-stress is of een kleine dip maar afgelopen donderdagavond liepen ze tegen hun eerste nederlaag aan dit seizoen  waarbij ze 3 goals van Oostrum (3-0) om de oren kregen van de in totaal 8 die ze dit seizoen nog maar tegen kregen. Het wordt een zeer lastige klus voor de Stormvogels mannen maar niets is onmogelijk.

Score-verloop:

24’          1 – 0      Guido Kauffeld

44’          1 – 1      Thijn Fransman

54’          1 – 2      Jordi Tissen