Stormvogels'28 1 - VVV'03 1 (1-0) Team: 1 Datum:18-04-2019

STORMVOGELS HEEFT VEEL KANSEN NODIG VOOR EEN SCHAMEL DOELPUNTJE IN DE LAATSTE MINUTEN TEGEN HEKKENSLUITER vvv’03

Donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter VVV’03 die te gast waren in Siebengewald. Aangezien er op het hoofdveld van Stormvogels geen halogeenlampen te vinden zijn was de wedstrijd al om 18:30 gepland en dat was wel erg vroeg voor onze gasten uit Venlo. Vandaar dat de wedstrijd met een kwartiertje uitgesteld werd zodat VVV’03 nog tijd had om zich goed voor te bereiden op de wedstrijd. Het werd wederom een wedstrijd van de gemiste kansen zoals ook al bij de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen het geval was. In de eerste helft was Stormvogels heer en meester op het veld maar de bal wilde er maar niet in. Dus begon VVV’03 er in te geloven en was de tweede helft meer in evenwicht. Toen Thomas Creemers vijf minuten voor het einde dan eindelijk het net wist te vinden ging er een zucht van verlichting door het team want Stormvogels had het zichzelf onnodig lastig gemaakt.

Een kwartiertje later dan gepland floot scheidsrechter Candy van Ophoven uit Grashoek voor het begin van de wedstrijd. Al meteen in de eerste minuut een grote kans voor Gijs Creemers die een vrije trap net langs kopt. Even later haalt Lloyd Kooiman de achterlijn en legt terug op Jordi Tissen maar ook hij mistte het doel. Daarna krijgt Jordi Tissen nog twee levensgrote kansen maar eentje beland op de paal en de andere gaat over het doel. Met een sporadische uitbraak krijgt VVV’03 wat kleine kansjes waaronder een afstandsschot van Gino van Susteren die over gaat en na een half uurtje een uitbraak waarbij Said Ououmar net onder de bal door rende omdat hij net niet bij de bal kon om te koppen. David Tate die voor de gelegenheid speciaal voor het Paasweekend vanuit Engeland was overgekomen verving de geblesseerde Thijs Kerkhoff in het centrum van de verdediging. Toen na een half uur spelen Twan Koenders uitviel met een lichte hamstring blessure en vervangen werd door Daan Aengenend werden er wat posities gewisseld en kwam David Tate op het middenveld te spelen. Dat leverde meteen weer enkele goede kansen op. David Tate kwam goed door, haalde uit en schoot maar net langs het doel. Even later verzorgde David een prima voorzet maar Gijs Creemers kopte net langs. Toen nog een schietkans voor Gijs Creemers maar via de rug van een verdediger van VVV’03 werd het een hoekschop. Net voor rust nog een kansje voor VVV’03 maar ook deze bal ging langs het doel. Dus werd er met 0-0 gerust.

Na rust was de eerste grote kans zelfs voor VVV’03 die gesterkt uit de kleedkamer kwamen door het feit dat er nog steeds niet gescoord was door Stormvogels maar ook invaller Jan Lamers kon het doel niet vinden en schoot voorlangs. Langere tijd golfde het spel op en neer met kansen over en weer waarbij zowel David Tate als Thomas Creemers in scoringspositie kwamen maar helaas zonder resultaat. Een kwartier voor tijd kwam Sjoerd Scholtz goed door over rechts en bracht de bal in de zestien maar Thijn Fransman kopte net langs. Het werd meer en meer grimmiger op het veld en er was zelfs een klein opstootje waarbij er achter de rug van de scheidsrechter door een VVV’03 speler een tik werd uitgedeeld waarschijnlijk om Stormvogels uit de tent te lokken en zodoende het puntje over de streep te trekken. Gelukkig bleven de Stormvogels mannen rustig en lieten zich hierdoor niet van slag brengen. De laatste fase was een echt schaakspel voor trainer Jeroen Tax. Want wat zou nu een goede zet zijn. Doorgaan met het huidige spel of toch nog aanvallender door achterin één op één te gaan spelen met het risico op een snelle counter. Gelukkig had Jeroen nog een laatste pion op de bank zitten en bracht hij tien minuten voor het einde de snelle Dawid Becmer in de ploeg die net terug kwam van een liesblessure. Hierdoor kwam VVV’03 weer wat meer onder druk te staan en konden het conditioneel niet meer opbrengen om iedere aanval te pareren waardoor Thomas Creemers in de laatste vijf minuten van de wedstrijd de bal tussen de palen schoot tot opluchting van de hele Stormvogels aanhang. Daar bleef het verder ook bij en door deze winst staat Stormvogels weer op de zesde plaats met zicht op meer maar dan moeten er wel zes punten gepakt gaan worden in de dubbele derby dit Paasweekend.

Aanstaande zaterdag om 17:30 spelen we uit tegen Montagnards en maandag de return om 14:30 in Siebengewald. Het weer is goed dus het belooft weer een mooi voetbal weekend te gaan worden.

Score-verloop:

83’          1 – 0      Thomas Creemers