Stormvogels'28 1 - Oostrum 1 (0-0) Team: 1 Datum:04-04-2019

STORMVOGELS LAAT OOSTRUM ONTSNAPPEN IN DOELPUNTLOZE WEDSTRIJD

Stormvogels verzuimde om te scoren in een wedstrijd waarin ze de bovenliggende partij waren. En alhoewel dit één van de  betere wedstrijden van Stormvogels was deze competitie lukte het niet om het veld overwicht om te zetten in een overwinning mede dankzij goed keeperswerk van de negentienjarige Fer van Rooij die met hulp van de paal en lat zijn doel schoon hield.

Om 20:00 uur werd er op deze donderdagavond afgetrapt voor de eerste van acht wedstrijden die Stormvogels in April moet spelen door het inhaalprogramma. In het begin was het aftasten tussen beide teams maar daarna kreeg Stormvogels al snel de overhand en kwam er een sterke fase met verschillende goede kansen. Eerste schot richting goal was van Thomas Creemers. Even later treft Lloyd Kooiman de paal na een uithaal buiten de zestien. Ook de vrije trap van een meter of 20 die hij daarna krijgt gaat er bijna in via een verdediger maar de bal raakt de lat. Enig wapenfeit van Oostrum was een bal die als voorzet voorlangs het doel dwarrelde en een vrije trap die op de vuisten van Tom Hopman terecht kwamen. Stormvogels combineerde goed, won veel duels op het middenveld maar in de laatste fase voor de goal ontbrak het aan wat geluk. Laatste grote kans van Stormvogels voor rust was een uithaal van Lloyd Kooiman die zich knap vrij speelde tussen drie verdedigers van Oostrum maar de bal belandde in handen van de keeper.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Overwicht voor Stormvogels maar de doelpunten bleven uit. Na een kwartiertje in de tweede helft waarschijnlijk de grootste kans voor Stormvogels wanneer Jimmy Janssen de bal rond de penalty stip voor zijn voeten krijgt en uithaalt. De bal ketste via onderkant lat terug voor de doellijn en daarna kon de keeper redding brengen. Minuut later veroverde Thomas Creemers de bal en schoot op goal maar ook nu was de keeper van Oostrum niet te passeren ook niet toen de rebound in de verre hoek gekopt werd en hij redding bracht met een fraaie snoekduik. Zijn mooiste redding deze avond was echter een reflex op een volley van Lloyd Kooiman die met rechts (ja rechts) uithaalde en de bal via de arm van de keeper net bovenkant lat over zag gaan. Zo hield de jonge keeper van Oostrum zijn ploeg in de race voor een puntje waarbij Stormvogels eigenlijk meer verdiend had. Jammer want een wedstrijd zonder doelpunten is als een slak zonder huisje. Je hebt het gevoel dat er iets mist. Maar uiteindelijk heeft een naaktslak ook bestaansrecht dus na 90 minuten was het duidelijk dat Oostrum met het “gestolen” punt richting huiswaarts kon keren. Hopelijk kunnen de Stormvogels mannen het goede spel aanstaande zondag voortzetten en weten ze het doel wel te vinden want dan staat alweer de volgende wedstrijd op het programma.

Aanstaande zondag spelen we uit tegen BVV’27 die afgelopen wedstrijd hun meerdere moesten erkennen in SVEB (1-4) en momenteel op de 11de plek staan met 14 punten.