Stormvogels'28 1 - Vios'38 1 (2-3) Team: 1 Datum:01-09-2019

STORMVOGELS LIJDT NEDERLAAG TEGEN ZEER EFFECTIEF VIOS’38

Net als afgelopen jaar was VIOS’38 uit Beugen één van de tegenstanders in de beker. Toen werd er met miniem verschil gewonnen (3-2), dus het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden. De kersverse promovendus liet zien dat ze zeer effectief met hun kansen omsprongen want alhoewel Stormvogels de meeste en beste kansen kreeg stond er binnen het half uur 0-2 op de borden. In de tweede helft herstelde Stormvogels de achterstand binnen het kwartier door doelpunten van Bart Seegers en Lloyd Kooiman en kreeg daarna nog vele kansen om het karwei af te maken. Helaas werden die kansen niet omgezet in doelpunten mede ook door goed keeperswerk van Sjors Janssen. Toen een kwartier voor tijd VIOS eindelijk weer eens een keertje in de buurt van de goal kwam was het meteen weer raak (2-3). In het laatste kwartier zette Stormvogels nog een keer aan en kreeg enkele grote kansen om de stand weer gelijk te trekken maar het wilde maar niet lukken in de afronding en uiteindelijk was de winst deze keer voor VIOS’38.

Stormvogels begon goed aan de wedstrijd en in de eerste vijf minuten waren er al twee levensgrote kansen. Eerst een goede actie van Patrick Toonen die naar goed opkomen strak voorzette op Taleb Sarkouk maar die raakte de bal net niet goed genoeg. Even later een geplaatste bal van Bart Seegers op randje zestien maar Sjors Janssen voorkwam een doelpunt door de bal met een fantastische redding uit de kruising te tikken. Eerste kans voor VIOS’38 kwam na een kwartiertje toen Dennis Jenniskens op doel schoot. Keeper Thijs Kerkhoff redde knap ten koste van een hoekschop. Uit die hoekschop viel het doelpunt toen de weggestompte bal over Thijs terug het doel werd ingekopt (0-1). Een minuut later weer een levensgrote kans voor Stormvogels als Thomas Creemers de bal meegeeft aan broer Gijs maar die bal beland op de vuisten van de keeper. Daarna weer een actie van Thomas Creemers op rechts die de bal voorzet op Bart Seegers, maar die bal wordt verwerkt tot hoekschop. Na een half uurtje spelen een aanval van VIOS’38 waarbij Jordi Tissen met twee handen in de rug geduwd wordt. Waar Stormvogels dacht aan een vrije trap liet scheidsrechter Grutters doorspelen en scoorde Thomas Jenniskens de 0-2. Stormvogels was het in deze fase een beetje kwijt en het duurde tot net voor rust voor ze de volgende kans kregen toen Patrick Toonen  de bal voorgaf op Bart Seegers maar die kopte net langs.

Na de rust kwam Stormvogels goed uit de startblokken en binnen vijf minuten was de aansluittreffer een feit. Door een foutje in de verdediging kon Bart Seegers de bal oppikken en op de uitkomende keeper afgaan die hij beheerst voorbij speelde en de bal daarna in het doel schoof (1-2). Enkele minuten later kreeg Dawid Becmer een grote kans wanneer hij de bal meekrijgt van Patrick Toonen. Daarna een levensgrote kans van Lloyd Kooiman die de vuisten van de keeper op zijn pad vind. In de 62ste minuut een mooie actie van Thomas Creemers die de bal afgeeft aan Lloyd Kooiman. Die bedenkt zich geen seconde en onze “linkspoot” plaatst de bal met rechts (jaja met rechts) bekeken in de rechter bovenhoek buiten bereik van de keeper (2-2). Stormvogels voelde dat er meer in zat en was in deze fase de bovenliggende partij. Het regende kansen voor Stormvogels en VIOS kwam er niet aan te pas. Helaas kon Jordi Tissen tot twee maal toe niet voldoende de rust bewaren en zag Tjeu Jansen zijn schot via de vingertoppen van de keeper via de lat overgaan. Ook Taleb Sarkouk kreeg de bal net niet goed genoeg aangespeeld zodat de verdediging tijdig redding kon brengen. Een minuut later viel vrij onverwacht de derde goal voor VIOS. Een aanval werd afgeslagen maar de afvallende bal kwam rond de zestien in de voeten van Thomas Jenniskens. Die krijgt net voldoende tijd om uit te halen zodat de bal buiten bereik van Jasper in de verre hoek het doel in rolt. Rapportcijfer voor effectiviteit van VIOS kwam daarmee op een dikke tien te staan want bijna ieder kansje werd benut en resulteerde in een doelpunt. Ook toen was de wedstrijd nog niet gespeeld en was het Stormvogels die weer het beste van het spel had maar de kansen van Jordi Tissen en Lloyd Kooiman gingen net langs. In de laatste minuut kwam invaller Jordy Pouwels net een centimeter te kort om een strakke voorzet bij de tweede paal binnen te glijden zodat de Sjors Janssen de bal net voor zijn voeten weg kon grissen en zodoende de verdiende gelijkmaker uitbleef. De drie punten gingen deze keer dus mee naar Beugen.

Volgende week zondag de tweede bekerwedstrijd en dan spelen we tegen Sambeek die vandaag nipt met 2-1 verloren van EWC’46. Die wedstrijd zal Stormvogels moeten winnen om een mogelijkheid te behouden om te overwinteren in de beker.

Score verloop
14’          0 – 1      Stan Groothusen
28’          0 – 2      Thomas Jenniskens

50’          1 – 2      Bart Seegers
62’          2 – 2      Lloyd Kooiman
75’          2 – 3      Thomas Jenniskens