Sambeek 1 - Stormvogels'28 1 (2-7) Team: 1 Datum:08-09-2019

ZEVENKLAPPER VOOR STORMVOGELS TEGEN SAMBEEK

Stormvogels behaalde een ruime overwinning in Sambeek. Daar zag het in de eerste helft nog niet naar uit want Stormvogels speelde slordig en hadden veel balverlies waardoor Sambeek zelfs na 5 minuten op voorsprong kwam. Het duurde tot net voor rust totdat Tjeu Jansen twee hoekschoppen in doelpunten omzette met zijn hoofd. Na rust ging het snel en stond Stormvogels binnen 15 minuten op 1-4. Met nog 25 minuten op de klok moest na een opstootje de partij worden vervolgd met tien tegen tien. De ruimte die daarbij vrijkwam was in het voordeel van Stormvogels die in balbezit de bovenliggende partij waren zodat uiteindelijk 2-7 de einduitslag was.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Sambeek dat kon profiteren van het veelvuldige balverlies dat Stormvogels leed in de eerste helft. Al na 4 minuten een grote kans als Martijn Peters binnen de zestien opduikt voor Tom Hopman maar de bal voorlangs schiet. Een minuut later is het dan wel raak voor Martijn Peters na een soortgelijke actie (1-0). Het spel van Stormvogels blijft rommelig en door foutjes o.a. een te zachte terugspeelbal krijgt Sambeek zelfs een grote kans op de 2-0 maar de bal gaat net langs. Het duurt tot de twintigste minuut voordat Stormvogels de eerste kans krijgt. Met een perfecte pass weet Bart Seegers de bal te bezorgen bij Thomas Creemers maar het lukt net niet om de score op gelijke hoogte te brengen. Een minuut later krijgt Thomas Creemers de bal mee uit de kluts maar schiet net over. De druk van Stormvogels werd in die fase steeds groter en in de 35ste minuut schiet Taleb Sarkouk op doel maar raakt daarbij een verdediger en de bal wordt tot hoekschop verwerkt. Tot twee maal toe wordt de hoekschop van Lloyd Kooiman verdedigd ten kostte van een nieuwe hoekschop. Drie maal is scheepsrecht want de bal valt perfect op het voorhoofd van Tjeu Jansen die de gelijkmaker aantekent. Net voor rust een hoekschop van de andere kant die door Patrick Toonen hard voorgegeven wordt. Maar Tjeu Jansen is er weer als de kippen bij om de bal binnen te koppen. Zo kon Stormvogels toch nog met een voorsprong aan de thee.

Het doelpunt net voor rust had het team goed gedaan en na een goed gesprek in de kleedkamer stond er na rust een ander team in het veld. De eerste kans was dan nog wel voor Martijn Peters die alleen op de keeper af kon gaan maar daarbij de paal trof. Verder was het de beurt aan Stormvogels. Na tien minuten komt rechtsback Sjoerd Scholtz goed door over rechts en geeft de bal perfect richting de tweede paal waaruit Patrick Toonen wist te scoren. Daarna bijna een eigen goal van Sambeek maar de bal ketst terug via de lat precies voor de voeten van Bart Seegers die de bal hard de touwen in jaagt. Toen leek de wedstrijd wel gespeeld en leidde de frustratie bij Sambeek tot een onnodig opstootje tussen Sjoerd Scholtz en Ruben op ’t Veld. Na een overtreding van Sjoerd kwam Ruben vrij provocerend op Sjoerd aflopen en die liet zich helaas verleiden om hem terug te duwen wat hem op direct rood kwam te staan. Ook Ruben op ’t Veld kreeg voor zijn provocerend gedrag zijn tweede gele kaart en mocht ook het veld verlaten waardoor de wedstrijd verder ging met tien tegen tien. Dat bleek uiteindelijk in het voordeel van de beter voetballende ploeg want Stormvogels kon beter omgaan met de vrijgekomen ruimte. Een voorzet van Jordi Tissen werd perfect afgerond door Lloyd Kooiman. Tien minuten voor tijd een prachtige goal van Sambeek als Rick Martens hard uithaalt op rand zestien en de bal via onderkant lat achter de lijn het net in ziet stuiteren. Vijf minuten voor tijd de volgende voor Stormvogels als Taleb Sarkouk na een assist van Lloyd Kooiman het doel weet te treffen. De laatste goal van Stormvogels wordt ingezet door Lloyd Kooiman maar die bal wordt nog weggewerkt waardoor Jordi Tissen de kans krijgt op de rebound maar die treft de lat. Uiteindelijk komt de bal dan voor de voeten van Jimmy Janssen die wel weet te scoren en de eindstand op 2-7 zet.

Door deze overwinning volgt de ontknoping in de poulfase volgende week als we aantreden tegen EWC’46 voor de eerste Maasduinen derby dit jaar. Er zijn nog drie teams die kans hebben om door te gaan in de beker waarbij Stormvogels wel moet winnen van EWC om nog kans te maken. Bij gelijkspel of verlies gaat  EWC door. Bij winst van Stormvogels en winst van VIOS'38 tegen Sambeek staan drie teams op 6 punten en zal het doelsaldo uitsluitsel gaan geven waarbij Stormvogels vandaag goede zaken heeft gedaan door 7x te scoren.

Score-verloop:

05’          1 – 0      Martijn Peters
38’          1 – 1      Tjeu Jansen
45’          1 – 2      Tjeu Jansen

54’          1 – 3      Patrick Toonen
59’          1 – 4      Bart Seegers
71’          1 – 5      Lloyd Kooiman
80’          2 – 5      Rick Martens
84’          2 – 6      Taleb Sarkouk
87’          2 – 7      Jimmy Janssen