SV United 1 - Stormvogels'28 1 (4-2) Team: 1 Datum:22-09-2019

VALSE START VOOR STORMVOGELS IN COMPETITIE TEGEN SV UNITED IN WANSSUM

Stormvogels mocht de competitie beginnen tegen een nieuwkomer in de 4e klasse. SV United was vorig jaar kampioen geworden in de 5de klasse D en gaan het dit jaar dus een trede hoger proberen. En ze lieten zien dat ze zeker 4de klasse waardig waren want binnen 20 minuten stond de thuisclub al op 2-0. Deze achterstand herstelde Stormvogels nog voor rust. Na rust meteen weer een snelle scherpe counter waaruit United weer wist te scoren. Vlak voor tijd scoorde Thomas Creemers de gelijkmaker voor Stormvogels maar de grensrechter stak daar een stokje (met vlag) voor en daar ging de scheidsrechter helaas in mee. Meteen hierna scoorde United door een snelle spelhervatting hun vierde van de middag en stond Stormvogels aan het einde van de middag met lege handen.

SV United liet meteen al zien dat ze de vijfde klasse ontstegen waren want al in de derde minuut scoorde Indy Phillips de 1-0. Enkele minuten later weer een grote kans voor Indy maar deze keer trof hij de lat. Voor de eerste kans van Stormvogels moesten we een kwartier wachten maar het schot van Bart Seegers ging voorlangs en ook het afstandsschot van Bart een minuut later werd met de vingertoppen van keeper Bas Rademacher via de lat tot corner getikt. In de twintigste minuut komt Lloyd Kooiman goed door over rechts maar zijn voorzet werd geblocked door de verdediging van United. Dan een vrije trap voor United net buiten de zestien op een perfecte plek voor een linkspoot. Michal Kolodziejski draait de bal fraai langs de muur in het hoekje net buiten bereik van Tom Hopman en de 2-0 is een feit. Daarna golfde het spel op en neer en kwam United er vaak gevaarlijk uit met haarscherpe en snelle counters waar de verdediging van Stormvogels de handen vol aan hadden. Ook Stormvogels krijgt in deze fase kansen en bij één van die kansen komt Lloyd Kooiman goed door over links en het lijkt alsof hij even twijfelt over een voorzet of een schot. Hij kiest uiteindelijk voor het laatste en met een puntertje komt de bal perfect in de bovenhoek terecht (2-1). Enkele minuten later wordt het zelfs gelijk als Bart Seegers een strakke voorzet van Thomas Creemers binnenschiet. Net voor rust nog een uitbraak van United waarbij de Stormvogels verdediging aan buitenspel denkt en dus net een stapje te laat is maar Tom Hopman redt knap. Even later probeert Thomas Creemers vanaf de middellijn de keeper te verrassen die te ver voor zijn doel staat maar de bal gaat net een tiental centimeters te ver en land op bovenkant net. Laatste wapenfeit voor rust is voor Michal Kolodziejski als hij na een snelle uitbraak oog in oog komt te staan met Tom Hopman maar die laatste komt als winnaar uit de strijd met wederom een knappe redding.

Net na rust een identieke situatie als in het begin van de eerste helft want binnen 5 minuten scoort Indy Phillips zijn tweede van de middag op soortgelijke wijze als de eerste. Dan volgen er twee grote kansen voor de razendsnelle jonge United spits Mike Linders maar mede door goed keeperswerk van Tom wist hij niet te scoren. Ook de keeper van United moest aan de bak toen Lloyd Kooiman in het centrum opdook maar ook hij wist zijn doel schoon te houden.  Met nog 25 minuten op de klok werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt aangezien scheidsrechter Rijbroek zich niet goed voelde en niet verder kon. Na goedkeuring van Stormvogels nam United clubscheidsrechter Bjorn Poels (bekend van het duo Bjorn en Mieke) het stokje oftewel de fluit over en kon de wedstrijd na tien minuten hervat worden.  In deze laatste twintig minuten zette Stormvogels alles op alles voor de gelijkmaker en dat was bijna gelukt. Tien minuten voor tijd was het Lloyd Kooiman met een schot op goal maar wederom een redding van de keeper. Twee minuten voor tijd is het dan wel raak als Lloyd de bal verovert en in de zestien de achterlijn opzoekt en terug legt op Thomas Creemers die binnenschiet. Deze goal wordt echter afgekeurd aangezien de grensrechter aangaf dat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. De scheidsrechter ging hier in mee onder protest van Stormvogels en terwijl Stormvogels nog bezig was met de afgekeurde goal  zorgde een snelle spelhervatting van de keeper er voor dat United via een counter kon scoren. Deze tegenslag kwam Stormvogels niet meer te boven en zodoende boekte SV United hun eerste winst in de Vierde Klasse met twee punten op het conto van grensrechter Vissers.

Volgende week  krijgt Stormvogels een nieuwe kans en wel tegen Montagnards die afgelopen zaterdagavond hun meerdere moesten erkennen in Achates. De wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld en begint om 17:00 uur op Sportpark ’t Eindpunt in Siebengewald.

Score-verloop:

03’          1 – 0      Indy Phillips

21’          2 – 0      Michal Kolodziejski

36’          2 – 1      Lloyd Kooiman

41’          2 – 2      Bart Seegers

49’          3 – 2      Indy Phillips

88’          4 – 2      Michal Kolodziejski