Opstelling |       Inloggen

DEV-Arcen 1 - Stormvogels'28 1 (0-7) Team: 1 Datum:13-10-2019

STORMVOGELS OPPERMACHTIG IN MAASDUINEN DERBY TEGEN DEV ARCEN

Het was geen beste dag voor DEV Arcen deze zondag. Nadat het tweede elftal van Stormvogels het tweede van DEV Arcen al op zeven doelpunten getrakteerd had deden de elf van trainer Jeroen Tax het deze middag nog eens dunnetjes over met dezelfde cijfers. Nadat vorige week alles tegenzat was het deze week precies het tegenovergestelde. Prachtig weer en alles leek te lukken voor Stormvogels. DEV Arcen kwam er niet aan te pas en kon sporadisch wat terugdoen. Een terechte overwinning voor Stormvogels die hierdoor opschuiven naar de vierde plek en weer aansluiting krijgen met de top.

Al na vijf minuten komt Taleb Sarkouk in scoringspositie maar met een perfecte tackle op de bal wordt een doelpunt voorkomen. Vijf minuten later komt Dawid Becmer alleen voor de keeper maar is iets te gehaast en vind de keeper op zijn weg. Na een kwartier een levensgrote kans voor DEV Arcen als Jordy Valckx door de verdediging van Stormvogels slalomt en alleen op keeper Tom Hopman afgaat. De hoek is net iets te moeilijk en hij vind het zijnet. Even later schiet Dawid Becmer in een draai op goal maar keeper Bram Wennekers red knap. Minuutje later is het dan wel raak als Thomas Creemers goed het overzicht houd en de bal bij Bart Seegers bezorgd die de eerste van deze middag op de borden zet. Na een half uur spelen weer een grote kans als Taleb Sarkouk de bal meegeeft aan Bart Seegers maar die bal gaat net voorlangs. Diezelfde minuut is het wel raak als Lloyd Kooiman enkele spelers uitkapt en fraai afrond. Net voor rust maakt Lloyd zijn tweede als hij met een perfecte steekbal van Bart Seegers alleen op de keeper af kan.

Na rust gaat Stormvogels verder met kansen creëren. Gijs Creemers en Dawid Becmer kregen kansjes maar deze rollertjes waren geen probleem voor de keeper. Als Bart Seegers even later uithaalt heeft hij iets meer moeite maar ook nu brengt Bram Wennekers redding. Daarna een goede aanval van DEV Arcen maar de voorzet van Guus Knelissen wordt net door iedereen gemist. Na een kwartiertje scoort Thomas Creemers na een assist van Lloyd Kooiman de vierde voor Stormvogels. Vijf minuutjes later een goede actie van Taleb Sarkouk die de bal bezorgd bij Lloyd Kooiman die zijn driepoot van deze middag completeert. Tegen Montagnards was hij al een keertje dichtbij een hattrick maar mistte toen de penalty. Deze keer lukte het hem wel en zette hij hiermee Stormvogels op een 0-5 voorsprong. DEV Arcen kreeg nog wel wat kansjes in de persoon van Lars Lagarde maar een hoekschop werd over het doel gekopt en even later schoot hij een afvallende bal hard voorlangs. Toen was het de beurt aan invaller Jordy Pouwels die de moegestreden Dawid Becmer in het laatste kwartier verving. Al meteen binnen de minuut kwam Jordy in kansrijke positie maar was te gehaast en schoot de bal hoog over. Even later is het dan wel raak voor Jordy als hij op rand zestien de bal aangespeeld krijgt van Thomas Creemers waarna hij deze keer de rust bewaard en met een perfecte trap de keeper kansloos laat. Laatste goal kwam op naam van Thomas Creemers die na een assist van Lloyd Kooiman de afstraffing voor DEV Arcen compleet maakte.

Volgende week komt Achates op bezoek in Siebengewald voor de volgende streekderby.

Score-verloop:

24’          0 – 1      Bart Seegers

32’          0 – 2      Lloyd Kooiman

42’          0 – 3      Lloyd Kooiman

60’          0 – 4      Thomas Creemers

65’          0 – 5      Lloyd Kooiman

82’          0 – 6      Jordy Pouwels

84’          0 – 7      Thomas Creemers