Opstelling |       Inloggen

Stormvogels'28 1 - Achates 1 (6-1) Team: 1 Datum:20-10-2019

STORMVOGELS BEHAALT OOK IN DERDE MAASDUINENDERBY EEN RUIME OVERWINNING

Op deze regenachtige zondag kwam Achates op bezoek op ‘t Eindpunt. Met enkele ex-Achates spelers in onze gelederen was deze wedstrijd al in het begin van het seizoen afgevinkt als eentje die zeker niet verloren mocht worden. In de eerste helft ging het nog aardig gelijk op en kwam Achates al na 10 minuten op een voorsprong. Na een half uur maakte aanvoerder Gijs Creemers gelijk en net voor rust zette Thomas Creemers Stormvogels op een 2-1 voorsprong. Na rust vergrootte Taleb Sarkouk al snel met twee doelpunten die kloof iets. Slot-offensief  was voor Mike Nabuurs die met zijn invalbeurt van tien minuten zelfs nog twee keer wist te scoren en zo het feest voor Stormvogels helemaal compleet maakte.

Na een laatste inspectie van het kletsnatte zware veld floot scheidsrechter Jacques van Haren uit Overloon voor het begin van de wedstrijd. Initiatief was voor Achates want binnen 3 minuten lag de bal al in het netje na een voorzet van Giel Loeffen. Deze stond echter buitenspel waardoor de goal afgekeurd werd. In de tiende minuut een afstandsschot van oudgediende Niek Schoofs waarbij de bal door de blockingspoging vanThijs Kerkhoff zoveel hoogte en curve krijgt dat hij snel daalt richting verre hoek van het doel. Tom Hopman zit er nog wel aan met de vingertoppen maar kan niet voorkomen dat de bal via de paal in het doel valt. Eerste kansje voor Stormvogels is voor Thomas Creemers maar de bal werd te slap ingeschoten en was dus een prooi voor de keeper. Daarna weer een counter van de snelle Ruben Albers die Teun Lemmen bereikt. Die ging voorbij aan Tom Hopman maar Sjoerd Scholtz bracht redding op de doellijn. Achates liet zich steeds verder terugzakken om te loeren op de counter en dat bleek uiteindelijk fataal toen Thomas Creemers de bal binnen de zestien bracht en aanvoerder Gijs Creemers met gevaar voor eigen leven op de bal afdook. Hij was er net iets eerder bij dan keeper Gies Gisbers en zag de bal in het netje liggen toen hij na de botsing weer snel opkrabbelde. De wedstrijd begon langzaam te kantelen en even later een levensgrote kans voor Dawid Becmer als hij opduikt voor de keeper na een voorzet van Bart Seegers. Hij schoot echter iets te wild naast. Net voor rust is het dan wel raak als Taleb Sarkouk de bal verovert in de zestien en deze voorzet op Thomas Creemers die de bal voor het intikken had. Dit bleek achteraf het breekpunt in de wedstrijd.

Michel van de Venn en zijn mannen hadden vijftien minuten de tijd gehad om tijdens de thee een ander plan uit te werken. Maar dat plannetje werkte echter averechts want Taleb Sarkouk kon al snel profiteren van de vrijgekomen ruimte en kon met een steekpass van Lloyd Kooiman alleen op de keeper af en liet de keeper met een bekeken stiftje kansloos. Even later was het dezelfde Taleb Sarkouk die uithaalde op rand zestien en de bal loeihard de kruising in joeg. Vorig jaar nog speler bij Achates en nu “man of the match” tegen zijn oude teamgenoten na een assist en twee doelpunten. Na een pass van Bart Seegers kan Lloyd Kooiman alleen op de keeper af maar Gies Gisbers voorkomt de treffer. Bijna had Taleb een hattrick kunnen maken tegen zijn oude club maar hij wachtte net iets te lang een op een met de keeper en wipte de bal langs het doel. Achates probeerde het nog wel maar Tom Hopman was vastberaden om zich niet nog een keer te laten passeren. Tien minuten voor tijd nog een kans voor Dawid Becmer maar de bal ging voorlangs. De laatste tien minuten komt Mike Nabuurs in het veld en krijgt al snel een kans als hij alleen op de keeper afgaat. Helaas raakt hij de bal verkeerd en is het rollertje een prooi voor de keeper. Minuutje later is het dan wel raak als Lloyd Kooiman een perfecte pass geeft op Thomas Creemers die de bal afgeeft richting tweede paal waar Mike Nabuurs de bal binnen kon glijden. In de laatste minuut scoort Mike Nabuurs zelfs zijn tweede binnen tien minuten als hij na een pass van Lloyd Kooiman goed het gat induikt en beheerst afrond.

Volgende week zondag reizen we af naar EWC’46 voor de volgende Maasduinen Derby. In de beker was er dan Well een ruime 9-3 overwinning voor Stormvogels maar volgende week beginnen we weer gewoon op 0-0 en is alles weer mogelijk.

Score-verloop:

10’          0 – 1      Niek Schoofs

33’          1 – 1      Gijs Creemers

44’          2 – 1      Thomas Creemers

49’          3 – 1      Taleb Sarkouk

56’          4 – 1      Taleb Sarkouk

85’          5 – 1      Mike Nabuurs

90’          6 – 1      Mike Nabuurs