America 1 - Stormvogels'28 1 (1-2) Team: 1 Datum:24-11-2019

STORMVOGELS BELEEFT LASTIGE MIDDAG TEGEN HEKKENSLUITER IN AMERICA

Door de schorsing van Dawid Becmer en afwezigheid van Jordi Tissen en Taleb Sarkouk moest trainer Jeroen Tax zijn basisopstelling wat aanpassen en mochten Guus Janssen, Leon Peters en Jaap Ingenbleek plaatsnemen op de bank afwachtend op een kans voor hun debuut in het eerste van Oranje. Toen Bart Seegers al in de tweede minuut scoorde leek het een makkelijke middag voor Stormvogels te worden. Niets was echter minder waar. De doelpuntenmachine stokte na deze treffer en het duurde nog tot ver in de tweede helft voordat Mike Nabuurs de tweede scoorde voor Stormvogels. Toen een kwartier voor tijd Bas Theeuwen zelfs de aansluittreffer scoorde begon de thuisploeg aan een heus slot-offensief. Dit mocht echter niet baten zodat Stormvogels opgelucht met de drie punten richting Siebengewald konden vertrekken.

Stormvogels was te gast bij hekkensluiter America die het dit jaar moeilijk hebben in 4G en dit seizoen al flink wat tegendoelpunten hebben moeten incasseren. Dus toen in de tweede minuut Bart Seegers de score opende nadat Lloyd Kooiman hem met een mooie steekpass oog in oog zette met keeper Willem Derks leek het ijs al snel gebroken. Aangezien Stormvogels dit seizoen nogal makkelijk het net van de tegenstander weet te vinden leek iedereen van Stormvogels zich op te maken voor wederom een doelpuntenfestijn.  Maar zo gemakkelijk zou het niet gaan. Een vrije trap in de achtste minuut net buiten de zestien werd door Bart Seegers in het zijnet getrapt. Na tien minuten het eerste schot op doel van America maar Tom Hopman redde ten koste van een hoekschop. Stormvogels speelde slordig in deze fase en konden elkaar maar slecht vinden op het hobbelige veld. America maakte hier dankbaar gebruik van en vochten voor iedere bal. Na een half uurtje spelen zette Lloyd Kooiman enkele verdedigers op het verkeerde been maar schoot een paar centimeter langs de verkeerde kant van de paal. Even daarna een levensgrote kans voor Jens Kleuskens als hij door een fout in de verdediging alleen op keeper Tom Hopman af kan gaan. Deze komt goed zijn doel uit en behoed Stormvogels voor de gelijkmaker.  Net voor rust nog een afstandsschot van Davy Rasing maar ook hij ziet zijn schot langsgaan.

America zette meteen druk na rust maar kon toch niet voorkomen dat Stormvogels langzaamaan naar het tweede doelpunt toe kon werken. Een voorzet van Mike Nabuurs werd maar net gemist en ook een afstandsschot van Gijs Creemers trof net geen doel. Na een kwartiertje spelen wederom een goede actie van Lloyd Kooiman die uithaalt maar keeper Willem Derks redde knap door de bal uit de hoek te tikken. De druk van Stormvogels nam langzaam toe maar in de afronding liet het nogal te wensen over. Even nadat een kopbal van Gijs Creemers over het doel verdween was het dan eindelijk raak. Mike Nabuurs kon profiteren van een misverstand in de verdediging. Bas Theeuwen wilde de bal terugkoppen op de keeper maar die kwam net naar voren gelopen om de bal te pakken waardoor de bal over hem heen werd gekopt. Mike Nabuurs pakte dit kadootje graag uit en scoorde de 0-2. Toen leek de wedstrijd wel gespeeld en kon Guus Janssen zijn debuut maken. Maar America geloofde er nog in en weigerde zich gewonnen te geven. Kwartier voor tijd eerst een kans voor Koen Houben maar wederom een uitstekende redding van Tom Hopman. Uit de daaropvolgende hoekschop komt de afvallende bal uiteindelijk voor de voeten van de vrijstaande Bas Theeuwen die zijn foutje goed maakt en de aansluittreffer binnentikt. Na deze treffer begint America in een stunt te geloven en sluipt de angst erin bij Stormvogels dat zich alleen nog maar beperkt tot paniekvoetbal door alle ballen over de hekken te schieten. Van mooi voetbal was al lang geen sprake meer en de eerlijkheid gebied te zeggen dat America voor hun inzet en werklust wel een puntje verdiend hadden. Hier dacht Tom Hopman echter anders over en hij wist met een uitstekende redding in de laatste minuut de gelijkmaker te voorkomen waardoor Stormvogels opgelucht kon ademhalen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Theo Smits uit Liessel.

Deze winst bleek achteraf extra belangrijk omdat beide koplopers SV United en Heijen punten hadden laten liggen in hun thuisduels tegen respectievelijk Achates en DEV Arcen . Stormvogels staat nog wel steeds op de vierde plaats maar nu met nog maar 1 puntje achterstand op Hegelsom en Heijen. Koploper SV United staat door het verlies nog maar 4 punten voor op Stormvogels en kan de inhaalrace begonnen worden in de tweede periode. Volgende week komt Meterik op bezoek op ’t Eindpunt in Siebengewald en ook dan is winst wederom erg belangrijk om aansluiting met de top te behouden. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Score-verloop:

01’          0 – 1      Bart Seegers

59’          0 – 2      Mike Nabuurs

75’          1 – 2      Bas Theeuwen