GFC'33 1 - Stormvogels'28 1 (3-1) Team: 1 Datum:26-01-2020

STORMVOGELS LIJDT VERLIES TEGEN GFC’33 IN GRUBBENVORST

Stormvogels was afgereisd naar Grubbenvorst voor de uitwedstrijd tegen GFC’33.  Afgelopen jaar kwamen de teams elkaar drie keer tegen en alle drie de keren was het na 90 minuten gelijk. Ook deze keer was de partij weer aardig in evenwicht maar wist GFC’33 uiteindelijk de winst in de laatste minuten naar zich toe te trekken.

Al na 10 minuten stond het 1-0 doordat een vrije trap van GFC’33 niet goed werd weggewerkt en voor de voeten van Luc Stappers terecht kwam die de bal binnenschoof. Lang kon GFC niet genieten van die voorsprong want al snel volgde een penalty na het neerhalen van Thomas Creemers binnen de zestien. Die penalty werd benut door Bart Seegers. Twee minuten later was het weer raak voor GFC doordat Willem Breukers de bal in de touwen werkte na een assist van Willem van den Aarsen. Drie doelpunten in het eerste kwartier en Stormvogels kon weer in de achtervolging. Na een half uur een vrije trap van Bart Seegers maar die werd via de rug van de keeper tot hoekschop verwerkt. Het laatste deel van de eerste helft kwam Stormvogels steeds beter in hun spel.

Na rust zette Stormvogels nog eens extra aan in jacht op de gelijkmaker. Ook GFC liet zich niet onbetuigd en zag na 10 minuten een bal op de paal belanden. Na twintig minuten spelen wederom een vrije trap voor Stormvogels die maar net over ging. De gelijkmaker hing in de lucht. Zeker toen Sjoerd Scholtz een kwartier voor tijd met een mooie lange pass Gijs Creemers vrij voor de keeper zette  maar zijn inzet ging net voorlangs. Met enkele omzettingen probeerde trainer Jeroen Tax het tij nog te keren maar helaas. Twee minuten voor tijd counterde GFC naar de 3-1 waarbij keeper Tom Hopman binnen de 5 meter behoorlijk gehinderd werd  maar scheidrechter Jan Aben zag hier geen overtreding in en het doelpunt telde. Hierdoor sleepte GFC de overwinning binnen en zijn nu op gelijke hoogte gekomen met Stormvogels dat na dit puntverlies is gezakt naar de zevende plek op de ranglijst.

Volgende week zondag staat de derby tegen EWC’46 weer op het programma voor het tweede deel van de competitie. We spelen thuis en de wedstrijd begint om 14:30 uur.

Score-verloop:

10’          1 – 0      Luc Stappers

12’          1 – 1      Bart Seegers

14’          2 – 1      Willem Breukers

88’          3 – 1      Sonni Hermkens