United 1 - Stormvogels 1 (1-1) Team: 1 Datum:30-08-2020

EERLIJKE PUNTENVERDELING IN WANSSUM

Stormvogels begon het seizoen tegen Derde klasser SV United in Wanssum met de eerste bekerwedstrijd. SV United was vorig jaar nog de eerste tegenstander in de competitie en kwam toen verrassend goed uit de startblokken wat uiteindelijk leidde tot promotie voor het tweede jaar op rij. De eerste helft had SV United dan wel licht overwicht op het veld de beste kansen waren echter voor Stormvogels. Maar mede dankzij goed keeperswerk aan beide kanten werd er de eerste helft niet gescoord.

De tweede helft was meer in evenwicht en kwam Stormvogels na 10 minuten op voorsprong na een overtreding op Kevin Peters op randje 16 meter. De scheidsrechter beoordeelde dat de overtreding binnen het strafschopgebied was  en gaf een penalty. Bart Seegers liet de keeper kansloos en scoorde de 0-1. Twintig minuten voor tijd werd het dan toch nog gelijk doordat na een knappe redding van Mark van der Burg de bal voor de voeten van invaller Rick van de Pasch terecht kwam die van afstand uit kon halen en de gelijkmaker scoorde. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag waar beide teams wel mee konden leven. De andere wedstrijd tussen VVV’03 en Meterik werd een 1-3 overwinning voor Meterik.

Aankomende zondag spelen we thuis tegen VVV’03 een oude bekende van twee jaar geleden in de competitie. In datzelfde jaar is VVV’03 gedegradeerd naar de 5e klasse maar het blijft een lastige tegenstander want alhoewel Stormvogels toen zeer veel scoringskansen kreeg werd er maar 1x gescoord in beide wedstrijden. Hopelijk kan Stormvogels aanstaande zondag het net wat beter vinden.

Score-verloop:

55’          0 – 1      Bart Seegers (penalty)
68’          1 – 1      Rick van de Pasch