Toxandria 1 - Stormvogels'28 1 (1-3) Team: 1 Datum:26-09-2021

GOEDE COMPETITIE START VOOR STORMVOGELS

Na een goede voorbereiding werden helaas alle drie de bekerwedstrijden verloren en kan Stormvogels zich concentreren op de competitie. Vandaag ging Stormvogels op bezoek in Rijkevoort voor de eerste competitie wedstrijd van het seizoen. Eerste helft werd gedomineerd door Stormvogels die dan ook met een 0-2 voorsprong gingen rusten na doelpunten van Kevin Peters en Gijs Creemers. Na rust bleef Stormvogels de bovenliggende partij alhoewel Toxandria beter in de wedstrijd kwam. Na de aansluitingstreffer begon Toxandria er weer in te geloven maar in de laatste minuten maakte Thomas Creemers een einde aan die illusie door de eindstand op 1-3 te zetten.

De eerste helft kreeg Stormvogels vele kansen vaak door mooie combinaties. Na een kwartiertje spelen scoorde Kevin Peters de eerste van de middag na wederom een fraaie combinatie en een goed zuiver schot. De grootste kans van Toxandria kwam van de voeten van Tiego Gerrits die met een afstandsschot richting de kruising Jeffrey Koch probeerde te verrassen maar die pakte hem geweldig. Na een half uurtje is de keeper van de tegenpartij Dirk Gruntjes wat minder gelukkig als hij over de bal heen duikt na een doelpoging van Gijs Creemers. Stormvogels ging met een goed gevoel richting de thee.

Na rust hetzelfde beeld als in de eerste helft waarbij Stormvogels bleef domineren alhoewel in het spel van Toxandria iets meer beleving was te constateren. Na 10 minuten eindigde een mooi schot van Taleb op de kruising. In de 65ste minuut werd een vrije trap van Toxandria dermate van richting veranderd via het lichaam van Thijs Kerkhoff waardoor Jeffrey kansloos was. De aansluittreffer was een feit en Toxandria begon er weer in te geloven en werd gaandeweg de wedstrijd sterker. In de 70ste minuut bracht Jaap Ingenbleek redding door de bal van de lijn te halen en ook Jeffrey Koch moest nog een keer alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen. Toxandria kreeg mondjesmaat wat kansen maar Stormvogels werd verder niet meer in de problemen gebracht. Net voor tijd maakt Thomas Creemers de laatste van de middag na een strakke corner van Bart Seegers.

Aankomende zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en dan komt buurman Achates op bezoek in Siebengewald. De wedstrijd van Achates werd vorige week afgelast i.v.m. positieve corona gevallen.

Score-verloop:

13’          0 – 1      Kevin Peters
31’          0 – 2      Gijs Creemers

66’          1 – 2      Thijs Kerkhoff (e.d.)
90’          1 – 3      Thomas Creemers