Stormvogels'28 1 - America 1 (3-0) Team: 1 Datum:28-10-2018

ZEGE STORMVOGELS DOOR HATTRICK THOMAS CREEMERS

Terwijl in het ene deel van Siebengewald de Tirolerklanken al weer voor de nodige stemming zorgden werd er aan de andere kant op ’t Eindpunt afgetrapt voor de wedstrijd tegen America. Dankzij de wintertijd had Stormvogels gelukkig een uurtje langer “voorbereidingstijd” en dat was gezien het Oktoberfeest maar goed ook. Maar met een keeper die vandaag niet te passeren was en een spits die de kansen wist te benutten werd het uiteindelijk toch een gemakkelijk middag voor de mannen van Jeroen Tax.

Vandaag stond er een sterke koude oostenwind op het veld van Stormvogels waar beide teams in de beginfase erg aan moesten wennen. De eerste kans was voor Stormvogels toen Luuk Reijnen een pass op Thomas verzorgde die door de sterke wind net iets te ver doorschoot en via de keeper langs getikt werd. Uit de daarop volgende corner kreeg Thomas een kopkans maar zijn vizier stond op dat moment nog niet op scoren. Het eerste kwartier speelde zich voornamelijk op het middenveld af zonder al te grote kansen van beide kanten. America liet zich verder terugzakken en probeerde met lange ballen en snelle counters de defensie van Stormvogels te verrassen. In de 20ste minuut een vrije trap van Bart Seegers die de vrijstaande Thomas Creemers weet te vinden. Die haalt uit en keeper Nick Roelofs moet met een uiterste inspanning de bal uit de rechter onderhoek tikken waarbij hij hardhandig met de paal in aanraking komt. Na een half uur de eerste grote kans van America als Jens Kleuskens over rechts een spurt inzet en de bal richting tweede paal schiet. Koen Houben zet de sliding in maar ziet de bal net langs zijn voeten voorbij glijden. Enkele minuten later is het wel raak voor Stormvogels als Thomas Creemers de bal meekrijgt van Dawid Becmer en op doel schiet. In eerste instantie brengt de keeper nog redding maar de bal tipt van zijn voeten omhoog zodat Thomas de bal over de keeper in het doel kan koppen (1-0). Even later gaat Koen Houben van America alleen op Tom Hopman af maar weet de keeper niet te passeren. Aan het einde van de eerste helft zijn beide teams aan de rust toe en wordt er rustig achterin rond getikt door Stormvogels zonder ingrijpen van America. Dat is het teken voor de scheidsrechter om te fluiten voor de rust.

Na rust een soortgelijk beeld als in de eerste helft. Door beide teams wordt veelvuldig de lange bal gehanteerd met af en toe een schot richting goal zonder al te veel precisie. In de 58ste minuut komt de bal terecht bij Thomas Creemers die zich op randje 16 handig vrij speelt, uithaalt en zijn tweede van de middag binnenschiet (2-0). America gaf zich echter nog niet gewonnen en probeerde terug te komen in de wedstrijd. Dit resulteerde in een levensgrote kans toen Jens Kleuskens alleen op Tom Hopman af kon gaan. Nadat hij Tom gepasseerd had schoot hij op doel maar de bal raakte binnenkant paal, stuiterde terug tussen de verdedigers van Stormvogels zodat die de bal weg konden werken. In deze fase was Stormvogels het even kwijt en in de 70ste minuut kreeg America zelfs nog een strafschop die voor de nodige discussie leidde. Aan Stormvogels zijde werd gedacht aan buitenspel maar de goed leidende 20-jarige scheidsrechter Lars van Crey uit Rijkevoort had net daarvoor een overtreding binnen de 16 gezien maar gaf in eerste instantie voordeel voor de gasten. Aanvoerder Koen Houben nam plaats achter de bal maar Tom Hopman was vandaag niet te passeren en stopte de overigens redelijk ingeschoten penalty. Op dat moment knapte er iets bij America dat het nog wel probeerde maar de overtuiging mistte om er nog iets van te maken. Zeker toen ook nog de vandaag goed spelende Patrick Toonen de bal op het middenveld veroverde en de bal richting de 16 schoot. De bal leek richting verdediging van America te gaan maar Thijn Fransman heroverde de bal met een sliding en bediende Thomas Creemers die zijn “valse” hattrick vandaag completeerde (3-0).

Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. Nog enkele plaagstootjes van America, waaronder een afstandsschot van Bas Janssen, maar Tom Hopman was vandaag niet te passeren. Laatste kans van de wedstrijd was voor invaller Jordy Pouwels die de bal op de slof nam maar zuiverheid mistte en de bal overschoot. Dit was de laatste kans van de wedstrijd en na het laatste fluitsignaal snakte iedereen naar een warme douche om daarna snel naar Jacky te gaan om zich opnieuw in het Oktoberfeest gedruis te storten en de welverdiende drie punten uitgebreid te vieren.

Volgende week zondag reizen we af naar Oostrum. Voor Stormvogels wederom een onbekende tegenstander. Oostrum won vandaag de “derby” tegen BVV’27 (0-2) en staat nu met 9 punten op een 8e plaats. Aftrap vindt plaats om 14:30 uur op Sportpark De Spar in Oostrum.

Score-verloop:

29’          1 – 0      Thomas Creemers

58’          2 – 0      Thomas Creemers

76’          3 – 0      Thomas Creemers