FCV 1 - Stormvogels'28 1 (6-0) Team: 1 Datum:28-04-2019

STORMVOGELS KANSLOOS IN UITDUEL TEGEN FCV VENLO

Terwijl twee weken terug de thuiswedstrijd tegen FCV Venlo aardig in evenwicht was bleek vandaag toch echt waarom FCV afstevent op het kampioenschap. In de eerste helft kon Stormvogels het nog aardig bijbenen maar met een doelpunt net voor rust en eentje net na rust kreeg FCV vleugels en trakteerden ze  Stormvogels uiteindelijk op een fikse nederlaag.

Stormvogels liet het eerste kwartier het spel aan FCV en lieten zich terugzakken. Dit was een goede keuze want het spel maken bleek niet het sterkste punt van FCV. Mede daardoor kreeg Stormvogels zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd doordat Thijn Fransman de bal meegaf aan Thomas Creemers maar die miste de zuiverheid die hij vorige week in de laatste minuut van de wedstrijd wel had. Dan in de 20ste minuut een hoekschop voor FCV. De hoekschop genomen door Joris van Veggel draait richting doel en verdwijnt via de tweede paal in het doel (1-0). Daarna moet Stormvogels wel komen en krijgen een vrije trap op rand zestien. Thijn Fransman schiet in eerste instantie in de muur en krijgt de bal opnieuw voor zijn voeten maar de rebound gaat helaas over. Doordat Stormvogels moest komen kon FCV hun favouriete spel spelen met messcherpe counters. Vooral de snelle rechtsbuiten Richie Hermans was een ware plaaggeest voor de Stormvogels verdediging. Hij maakte vandaag echt het verschil voor FCV en was bij bijna alle doelpunten betrokken. Zo ook net voor rust als hij de bal opkomend van de rechterkant in de zestien bij de tweede paal legt. Tom Hopman krijgt de bal net niet goed onder controle en daar profiteerde Stan Theelen van door de 2-0 binnen te schieten. Met deze stand gingen beide teams rusten.

Na rust begon Stormvogels fel aan de wedstrijd op jacht naar de aansluittreffer maar na twee minuten spelen lag de bal er alweer aan de ander kant in. Wederom Richie Hermans die een perfecte voorzet afleverde waar Luke van Veggel wel raad mee wist (3-0). Twintig minuutjes later een identieke goal met dezelfde hoofdrolspelers (4-0). Stormvogels kwam er nog maar sporadisch uit met een kans voor Jordi Tissen en Thijn Fransman maar het zat er vandaag niet in. Stormvogels probeerde om de schade verder te beperken maar konden toch niet voorkomen dat invaller Yannick Hoffmann en Stan Theelen respectievelijk de vijfde en zesde voor FCV op de borden zetten.

Een verlies tegen de koploper en aanstaande kampioen was natuurlijk wel ingecalculeerd alleen niet met deze cijfers. Door de winst van Heijen en DEV Arcen zakt Stormvogels twee plekjes op de ranglijst maar mede door het verlies van Meterik op GFC'33 worden de verschillen bovenin kleiner en is er dus nog vanalles mogelijk als Stormvogels komende weken zowel DEV Arcen, Meterik als Heijen nog tegenkomen in de laatste drie wedstrijden. Dus inclusief de inhaal wedstrijd tegen BVV’27 volgende week nog vier “finales”  te spelen deze competitie.

Score-verloop:

20’          1 – 0      Joris van Veggel

45’          2 – 0      Stan Theelen

47’          3 – 0      Luke van Veggel

67’          4 – 0      Luke van Veggel

74’          5 – 0      Yannick Hoffmann

88’          6 – 0      Stan Theelen