Stormvogels'28 1 - BVV'27 1 (4-1) Team: 1 Datum:05-05-2019

STORMVOGELS BEHAALT UITEINDELIJK MAKKELIJKE OVERWINNING OP BVV’27

Afgelopen zondag stond de laatste inhaalwedstrijd gepland die nog meetelde voor de tweede periode. Het leek een makkelijke overwinning te worden na een 2-0 voorsprong in de eerste helft. BVV’27 kwam echter nog goed terug na rust en zorgde voor de aansluittreffer. Echter toen Jordi Tissen twintig minuten voor het einde de 3-1 op de borden zette was de wedstrijd wel gespeeld en werd het uiteindelijk zelfs 4-1.

Stormvogels begon fel aan de wedstrijd en liet er geen twijfel over bestaan wie de drie punten zou binnen halen. Al in de tweede minuut moest keeper Davey Engels zich flink strekken na een bal van Lloyd Kooiman. Even later een hoekschop die maar net overgekopt wordt door Gijs Creemers. Na 10 minuten was het dan wel raak. Een aanval van Stormvogels werd onreglementair onderbroken en een penalty werd gegeven. Thomas Creemers nam plaats achter de bal maar schoot de bal loeihard tegen de paal. Echter de rebound werd prachtig ingeschoten door Lloyd Kooiman die de 1-0 aantekende. In deze fase van de wedstrijd kwam BVV’27 maar sporadisch in de buurt van Tom Hopman en de beste kans was een afstandsschot van Sil Arts dat net langs ging. Stormvogels blijft aandringen en na een half uurtje zeilt een voorzet van Lloyd Kooiman over de keeper het doel in (2-0). Net voor rust dan nog twee grote kansen voor Thomas Creemers maar beide pogingen treffen geen doel.

Na rust komt BVV’27 beter uit de kleedkamer en zetten meteen druk op de Stormvogels verdediging. Dat resulteert na tien minuten in de aansluittreffer van Sil Arts. BVV’27 voelde dat er meer in zat en bleef pushen en kregen na twintig minuten zelfs een grote kans op de gelijkmaker. Hierdoor werd Stormvogels wakker geschud en begonnen weer te voetballen. Wederom een levensgrote kans voor Lloyd Kooiman die na een fraaie actie alleen op de keeper af ging. Hij werd echter dermate gehinderd en aan zijn shirt getrokken zodat deze poging gesmoord werd. Scheidsrechter Frank Thijssen vond dit echter te licht om voor de tweede keer de bal op de stip te leggen. Even later is het dan wel raak als Jordi Tissen over links goed doorgaat en de 3-1 aantekent. Daarna was het verzet van BVV’27 wel gebroken en kon Stormvogels het uitspelen. In de laatste vijf minuten probeert een verdediger uit alle macht een prachtige actie van Thomas Creemers binnen de zestien af te stoppen maar helaas voor hem was het niet alleen de bal wat tie mee nam in zijn poging maar ook de benen van Thomas dus deze keer kon de scheidsrechter er echt niet onderuit en legde de bal wederom op de stip. Deze keer nam Thijn Fransman plaats achter de bal en zette beheerst de eindstand op 4-1.

Door deze overwinning behoudt Stormvogels aansluiting met de top. FCV is inmiddels de terechte kampioen in deze klasse geworden maar tussen plek 2 (GFC’33) en plek 6 (Stormvogels) zitten nog maar 4 punten verschil met nog drie wedstrijden te spelen. Daartussen zitten nog Meterik, DEV Arcen en Heijen die we alle drie nog tegenkomen zodat het in de laatste wedstrijden uitermate spannend blijft bovenin. Ook onderin blijft het reuze spannend waar Montagnards zich inmiddels veilig gespeeld heeft voor rechtstreekse degradatie en komend weekend mogen ze in een onderling duel met BVV’27 uit gaan maken wie het meeste recht heeft op de nacompetitie plek.

Aanstaande zondag spelen we uit tegen DEV Arcen die afgelopen weekend met 4-1 te sterk waren voor EWC’46. De week erna komt Meterik op bezoek in Siebengewald en last but not least de derby tegen Heijen die ook nog volop in de strijd zitten voor de derde periode. Hopelijk kunnen we tot de laatste wedstrijd meedoen voor die prijs zodat we nog een mooie afsluiting van het seizoen krijgen.

Score-verloop:

10’          1 – 0      Lloyd Kooiman

27’          2 – 0      Lloyd Kooiman

56’          2 – 1      Sil Arts

70’          3 – 1      Jordi Tissen

85’          4 – 1      Thijn Fransman