EWC'46 1 - Stormvogels'28 1 (1-0) Team: 1 Datum:17-02-2019

STORMVOGELS IN LAATSTE MINUTEN ONDERUIT IN WELL

Alhoewel de KNVB een winterstop van maar 4 weken in hun planning hadden staan was het al 12 weken geleden dat Stormvogels in actie was gekomen in competitieverband. Het was even afwachten hoe ze deze lange periode overbrugt hadden. Stormvogels was in de eerste helft dan wel de bovenliggende partij maar er werden te weinig kansen gecreëerd.  In de tweede helft was de partij wat meer in evenwicht en kreeg EWC’46 zelfs nog een penalty die ze niet wisten te benutten. Net toen iedereen aan een gelijkspel begon te denken werd een te slappe terugspeelbal Stormvogels fataal en ging EWC’46 toch nog met de volle drie punten aan de haal.

Het was een heerlijke voetbalmiddag met het zonnetje op de achtergrond en voor beide teams was dit weer de eerste wedstrijd na de zeer lange winterstop. En dat was zeker de eerste helft ook wel te zien. Het spel golfde lange tijd op en neer en alhoewel Stormvogels in deze fase de bovenliggende partij was konden ze dat niet uitdrukken in kansen en resulteerden de aanvallen voornamelijk in een tiental hoekschoppen. Het eerste schot op goal van Thomas Creemers was pas na 30 minuten een feit en verder was er voor de toeschouwers van beide clubs buiten het stralende weer weinig te genieten in deze eerste helft. Na 45 minuten stond er nog steeds 0-0 op het score bord en gingen beide partijen rusten. En het was te hopen voor het publiek dat de hete thee zou werken als een volle tank doping want de wedstrijd kon wel wat pit gebruiken. Er was nog zeker geen sprake van een echte derby.

Stormvogels kwam goed uit de kleedkamer want na een minuut kreeg Thomas Creemers een grote kans maar zag de bal aan de verkeerde kant van de paal langs gaan. Beide teams hielden elkaar aardig in evenwicht totdat in de 72ste minuut EWC’46 een penalty kreeg na een slim uitgelokte overtreding binnen de zestien. Mimoun Akrom nam plaats achter de bal maar de penalty werd knap gestopt door Tom Hopman die zich dit seizoen ontpopt als een echte penalty killer.  Na deze gemiste kans begon het Stormvogels legioen er weer in te geloven en probeerde trainer Jeroen Tax in het laatste kwartier met wat omzettingen meer druk naar voren te zetten door de goed spelende linksback Jordi Tissen door te schuiven naar de linksbuiten positie waar hij gedurende de wedstrijd al vaker opgedoken was. In de 85ste minuut nog een vrije trap voor EWC’46 op randje 16, maar Joey Fila schoot over de muur op de vuisten van Tom. In de laatste vijf minuten kwam Mike Nabuurs in de ploeg voor de moegestreden Lloyd Kooiman die na een afwezigheid van een half jaar gelukkig weer van de partij is. Mike was amper in het veld of hij kreeg de grootste kans van deze middag voor Stormvogels nadat hij met een perfecte steekpass van Thomas richting de keeper gestuurd werd. Hij werd echter dermate gehinderd en geduwd zodat hij niet tijdig uit kon halen maar dit was ondanks protesten  te weinig voor scheidsrechter Inci om ook hiervoor de bal op de stip te leggen. De wedstrijd leek af te Stevenen op een gelijkspel wat gezien het wedstrijdbeeld ook terecht zou zijn geweest echter werd een te korte terugspeelbal onderschept door Koen Stevens en die liet zich dit buitenkansje niet ontschieten en scoorde beheerst de 1-0. Een zuur verlies maar zoals EWC in de thuiswedstrijd meer verdient had was het deze keer Stormvogels die aan het kortste eind trok dus wat dat betreft houden beide teams elkaar mooi in evenwicht.

Volgende week spelen we thuis tegen GFC’33. De club onder leiding van Rene Peters staat momenteel derde in de ranglijst. De uitwedstrijd werd 1-1 gelijk nadat Stormvogels halverwege met 10 man kwam te staan.

Score-verloop:
88’          1 – 0      Koen Stevens