Stormvogels'28 1 - GFC'33 1 (2-2) Team: 1 Datum:24-02-2019

STORMVOGELS PAKT IN BLESSURETIJD EEN PUNT TEGEN GFC

Aangezien beide teams afgelopen week na de winterstop tegen een nederlaag waren aangelopen was het vanaf het begin duidelijk dat geen van beide clubs vandaag opnieuw wilden verliezen. De teams hielden elkaar goed in evenwicht alhoewel de beste kansen voor GFC’33 waren. Het bleef spannend tot het laatste moment waarbij GFC verzuimde om de voorsprong te vergroten en waarbij Stormvogels uiteindelijk toch nog de gelijkmaker kon scoren in de blessuretijd. Vorige week hielden we een flinke kater over door in de slotfase een punt te verliezen maar dit gewonnen puntje in de slotfase voelde als een overwinning.

GFC schoot uit de startblokken om het debacle van afgelopen week tegen BVV’27 snel te vergeten. Al in de eerste minuut een levensgrote kans voor Cedric Bramkamp die deze kans echter niet wist te verzilveren. Enkele minuten later verscheen Thei Breukers in het strafschopgebied maar ook hij wist het net niet te vinden. Even later aan de andere kant de eerste echte kans van Stormvogels. Gijs Creemers draaide zich knap vrij in de zestien maar schoot voorlangs. Broer Thomas Creemers probeerde het enkele minuten later ook maar hij schoot tegen de rug van verdediger Sebastiaan Theelen. In de 19de minuut is het aan de andere kant dan wel raak en scoort Bas van Beckhoven de eerste voor GFC’33 (0-1). Voor rust krijgt GFC nog twee levensgrote kansen maar de bal van Thei Breukers wordt door Tom Hopman tot hoekschop verwerkt en ook Sebastiaan Theelen krijgt in de 45ste minuut de bal niet in het netje.

Na rust een feller Stormvogels die er nog alles aan wilden doen om het tij te keren. Dat resulteert in de 53ste minuut in een doelpunt voor Jimmy Janssen. Hij krijgt de bal voor z’n voeten en twijfelt geen seconde en scoort de gelijkmaker. Helaas staat Stormvogels binnen de minuut al weer op achterstand. Vanaf de aftrap is GFC meteen gevaarlijk en wordt de voorzet van Willem van den Aarsen binnengekopt door Thei Breukers en moet Stormvogels weer opnieuw beginnen om de achterstand weg te werken. De gelijkmaker was bijna een feit maar Lloyd Kooiman schiet vol op de paal. Daarna weer twee levensgrote kansen voor GFC maar zowel Jop Hermkes als Bas van Beckhoven verzuimen te scoren mede ook door goed keeperswerk van Tom Hopman. De laatste tien minuten vindt Jeroen Tax het tijd voor wat meer risico en probeert met wat omzettingen in het team de gelijkmaker te forceren. Dit resulteert in een vrije trap net buiten de zestien. Lloyd neemt plaatst achter de bal maar schiet op de vuisten van keeper Davy Wilmer. In de laatste minuten waren er nog twee niet te missen kansen voor GFC die door menige Stormvogels aanhanger al geteld waren maar zowel Thei Breukers als Sebastiaan Theelen wisten de trekker niet definitief over te halen. Daardoor gesterkt zette Stormvogels nog een laatste keer aan en in de 92ste minuut lukte het Lloyd Kooiman om de bal tussen de keeper en de paal in het net te frommelen. Deze late gelijkmaker voelde voor Stormvogels aan als een overwinning en konden de mannen van Rene Peters ondanks een puntje met een kater richting Grubbenvorst.

Volgende week is er i.v.m. carnaval geen wedstrijd maar de week erop spelen we wederom thuis en wel  tegen Oostrum die afgelopen wedstrijd met 3-2 hun meerdere moesten erkennen in DEV Arcen en met 14 punten net een puntje boven Stormvogels staan met een wedstrijd meer gespeeld.

Score-verloop:

19’          0 – 1      Bas van Beckhoven

53’          1 – 1      Jimmy Janssen

54’          1 – 2      Thei Breukers

92’          2 – 2      Lloyd Kooiman