DEV Arcen 1 - Stormvogels'28 1 (0-2) Team: 1 Datum:12-05-2019

STORMVOGELS DOET GOEDE ZAKEN IN STREEKDERBY TEGEN DEV ARCEN

Met de ontknoping van de eredivisie op de achtergrond kwamen Stormvogels en DEV Arcen wat voorzichtig uit de startblokken. Stormvogels bleek al snel de betere ploeg van de twee en kon het veldoverwicht bekronen met twee doelpunten van Thomas Creemers. Doordat scheidsrechter Vincent Heuts veel toe liet tijdens de wedstrijd werd er gaandeweg de wedstrijd de limiet opgezocht wat wel tot zorgen baarde op de bank. De stemming in het veld werd grimmiger en na enkele pittige overtredingen was het de vraag of iedereen wel ongeschonden de eindstreep zou halen. Gelukkig kon Stormvogels zonder al te veel kleerscheuren de eindstreep halen en konden tevreden huiswaarts keren met de drie punten op zak.

Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd waarbij toch al snel bleek dat Stormvogels het betere van het spel had zonder al te veel kansen af te dwingen. Bij de eerste grote kans na ongeveer een half uur spelen was het dan wel meteen raak. Gijs Creemers kwam op aan de rechterkant en bereikte Lloyd Kooiman die de bal vanaf rand zestien richting de 2e paal schoot waar Thomas Creemers het laatste zetje kon geven (0-1). Net voor rust het eerste echte gevaar van DEV Arcen maar ze kwamen echter niet verder dan een vrije trap van Ricky Hermkens op een gevaarlijke plek net buiten de zestien.

Na rust een soortgelijk beeld als de eerste helft en na zo’n tien minuten spelen komt een voorzet van Jimmy Janssen in de voeten van Thomas Creemers die zich knap vrij draaide en z’n tweede van de middag binnenschoot (0-2). Tien minuten later een grote kans voor aanvoerder Gijs Creemers die de bal tegen het aluminium kopte en daardoor nog net op tijd kon worden weggewerkt door de verdediging. De frustratie leek toe te slaan bij DEV Arcen die af en toe flinke charges uitvoerden op de enkels en schenen van de Stormvogels mannen gelukkig zonder al te veel schade aan te richten. Trainer Jeroen Tax maakte scheidsrechter Heuts hier op attent toen Thomas Creemers weer eens flink getrapt werd maar die was daar niet van gediend en vond het allemaal wel meevallen. Even later trok hij wel geel voor de “schwalbe” van Patrick Toonen toen die zich iets te opzichtig met een snoekduik binnen de zestien liet vallen. De laatste minuten kwam DEV Arcen nog met tien man te staan toen Thomas Creemers op weg naar zijn derde treffer neergemaaid werd door Koen Kusters zodat hij zijn hattrick helaas niet kon voltooien. De tijd was echter nog te kort om hier optimaal van te kunnen profiteren.

En terwijl in de Arena de rood-wit gekleurde aluminiumfolie confetti slingers inmiddels afgeschoten konden worden floot scheidsrechter Heuts in Arcen voor het einde van de wedstrijd en mocht Stormvogels weer drie punten bijschrijven op hun conto. Door deze overwinning doet Stormvogels goede zaken en passeert DEV Arcen op de ranglijst en staat nu op plek 5. Mede door het verlies van Meterik en het gelijkspel van GFC’33 is het verschil met plek 2 verkleind naar slechts twee punten.

Volgende week komt Meterik op bezoek in Siebengewald die qua punten gelijk staan met Stormvogels maar gezien hun beter doelsaldo op de vierde plek staan net boven Stormvogels. Stormvogels zal dus een overwinning nodig hebben om ook Meterik voorbij te gaan in de ranglijst en zodoende dan een week later de strijd aan te kunnen gaan voor de derde periode in een rechtstreeks duel tegen mede-concurrent Heijen die ook op die prijs azen.

Score-verloop:

25’          0 – 1      Thomas Creemers

57’          0 – 2      Thomas Creemers