Heijen 1 - Stormvogels'28 1 (1-3) Team: 1 Datum:26-05-2019

STORMVOGELS HAALT DERDE PERIODE TITEL OP IN HEIJEN

De laatste wedstrijd van het seizoen was een mooi affiche om de competitie mee af te sluiten. De derby tegen Heijen met als inzet de 3e periode. Stormvogels had aan een gelijkspel voldoende maar lieten al snel zien dat ze niet voor een gelijkspel naar Heijen waren gekomen. Het jonge team van Heijen oogde wat zenuwachtig en liet het initiatief aan Stormvogels die ook rustig hun kansen afwachtten met als resultaat een vrij saaie eerste helft. De tweede helft kwam al snel op gang door een doelpunt van Lloyd Kooiman. Daarna begon het meer op een derby te lijken en kroop Heijen uit hun schulp. Na de aansluittreffer begon Heijen zelfs in meer te geloven maar toen Thijn Fransman twintig minuten voor tijd de tweede binnenschoot en enkele minuten later zelfs de 1-3 viel door een doelpunt van Gijs Creemers was er weinig meer te halen voor Heijen.

Vanaf de aftrap al meteen een goede actie van Lloyd Kooiman die enkele verdedigers van Heijen passeerde maar zuiverheid mistte met zijn voorzet. Na tien minuten weer een grote kans als Thijn Fransman de bal voorzet op Thomas Creemers die maar net voorlangs schiet. Stormvogels was de baas op het middenveld maar er werden maar weinig kansen uit gecreëerd. Het was niet te zien aan het spel van Heijen dat ze moesten winnen om de periode binnen te halen. Het jonge ambitieuze team van trainer Peter ten Haaf oogde wat gespannen nu het om de knikkers ging en kreeg niet echt een voet aan de grond deze eerste helft. Alhoewel ze net voor rust toch nog wel een levensgrote kans kregen toen door een slippertje in de verdediging Maarten van den Burg alleen op Tom Hopman afging maar gelukkig voor Stormvogels kwam de bal voor zijn chocolade-been en schoot hij de bal voorlangs.

Na rust was het dan de hoogste tijd voor wat meer spektakel en liet Stormvogels zien waarom ze vandaag het meeste aanspraak maakten op de periodetitel. Na tien minuten een knappe actie van Thomas Creemers die de bal meegaf aan Lloyd Kooiman die met een schuivertje keeper Mark van den Burg passeerde en de 0-1 op de borden zette. Even later een afstandsschot van Thijn Fransman maar die mistte het doel. Na een half uurtje doet Heijen iets terug. Na een vrije trap werd in eerste instantie de bal weggewerkt maar werd weer teruggeschoten binnen de zestien. Tom Hopman stond een meter voor zijn doellijn en dat bleek helaas net iets te ver. Zeker in geval toen de bal op het hoofd van topscoorder Maarten van den Burg terecht kwam die de bal net over Tom heen tilde en de gelijkmaker scoorde (1-1). Een paar minuten later een actie die zeker Kelderklasse waardig was. Mark van den Burg mistte de bal volledig zodat Thomas Creemers alleen op het doel afkon gaan. Die kreeg de bal echter een meter voor de doellijn onvoldoende onder controle zodat de bal nog weggetikt kon worden. Even later een grote kans voor Heijen als de bal op doel gekopt wordt. Tom Hopman redt met een katachtige duik en voorkomt zo de achterstand waar hij Stormvogels dus gelukkig voor behoed. Middels de hoekschop die daarop volgde ging de bal langs. Twintig minuten voor tijd verschalkte Thijn Fransman keeper Mark van den Burg die iets te vroeg dook en de bal net buiten zijn bereik tergend langzaam in het doel zag verdwijnen. Even later werd er weer gescoord door Stormvogels. Nu uit een vrije trap van Jordi Tissen waarbij de bal uiteindelijk bij Thijn Fransman terecht kwam die hem perfect  op het hoofd van Gijs Creemers plaatste.  Die kopte de bal via een stuit binnen en toen was de weerstand van Heijen helemaal gebroken en was het wachten op het laatste fluitsignaal van de goed leidende Jacques van Haren. Stormvogels was de terechte winnaar van de derde periode en werd zelfs tweede in de competitie omdat GFC'33 punten liet liggen tegen Oostrum. Er werd nog lang gefeest in Heijen tijdens de derde helft waarna we met de titel op zak in de huifkar richting Siebengewald vertrokken om het daar in de kantine nog eventjes dunnetjes over te doen tot in de late uurtjes.

Deze derde periode betekent dus nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. De nacompetitie bestaat uit een drietal wedstrijden volgens het afval systeem. Doordat we tweede zijn geworden in de competitie en dus de hoogst geklasseerde periodekampioen in 4G hebben we recht op twee thuiswedstrijden op zondag 2 juni en Pinkstermaandag 10 juni. Eventuele finale op 16 juni zal op neutraal terrein gespeeld worden. Maar eerst maar eens de eerste wedstrijd zien te winnen.  De tegenstander daarin is Festilent. Daar hebben we nog wel een appeltje mee te schillen aangezien die vorig jaar door een 0-1 overwinning Stormvogels terugverwees naar de vierde klasse. Dus we hebben nog iets recht te zetten tegen de mannen uit Zeeland.

Score-verloop:

51’          0 – 1      Lloyd Kooiman

59’          1 – 1      Maarten van den Burg

70’          1 – 2      Thijn Fransman

73’          1 – 3      Gijs Creemers