Stormvogels'28 1 - Festilent 1 (3-2 (n.v.)) Team: 1 Datum:02-06-2019

STORMVOGELS HEEFT VERLENGING NODIG OM FESTILENT TE VERSLAAN

Op deze warme zondagmiddag met temperaturen boven de 30°C werd het een echte slijtageslag. Precies een jaar geleden stonden beide teams ook tegenover elkaar in de eerste ronde van de nacompetitie en wist Festilent in de laatste minuten Stormvogels terug te verwijzen naar de 4e klasse. Dus behalve een plek in de halve finale van de nacompetitie stond er nu dus ook eerherstel op het programma. Even leek het erop dat Stormvogels de klus zou klaren binnen de reguliere speeltijd toen Lloyd Kooiman 5 minuten voor het einde zijn tweede van deze middag binnenschoot maar een ongelukkig eigen doelpunt in blessuretijd zorgde ervoor dat beide teams er nog een half uurtje aan vast mochten knopen. In de verlenging had Stormvogels echter Festilent binnen twee minuten op de knieën gedwongen en verzuimde zelfs nog om die stand uit te bouwen.

Stormvogels kreeg meteen in de eerste minuten een grote kans toen Tjeu Jansen op goal kopte maar hij trof helaas geen doel. Na vijf minuten een schot van Joeri Cuppen maar ook Tom Hopman redde knap. Een minuut later was het dan wel raak voor Festilent toen aanvoerder Jochem Fleuren een afvallende bal voor zijn voeten kreeg en van flinke afstand uithaalde. De bal werd licht geraakt door de verdediging maar werd daardoor net van richting veranderd zodat Tom kansloos was (0-1). Binnen het kwartier werd die voorsprong teniet gedaan door uitblinker Lloyd Kooiman die zich rond de zestien meter knap vrijspeelde en met een krul de bal in de bovenhoek plaatste ver buiten bereik van de keeper (1-1). Even later werd een vrije trap van Lloyd Kooiman fraai binnengetikt door aanvoerder Gijs Creemers maar op moment van spelen stond hij buitenspel en werd de goal dus afgekeurd. Daarna weer een kans voor Festilent als Jochem Fleuren op rechts goed doorkomt en de bal voorgeeft op Joeri Cuppen. Daarna een vrije trap op randje zestien waarbij  linkspoot Niels van den Brand loert op de ruimte achter de muur. Tom Hopman had het muurtje echter goed neergezet zodat de bal nog net weggetikt kon worden. Net voor rust komt Jimmy Janssen goed door over links en probeert in een moeilijke hoek doel te treffen en dat was hem bijna gelukt maar raakt bovenkant lat. Daarna zochten beide teams even de koelte op in de kleedkamers.

Na rust meteen weer een grote kans voor Festilent maar Tom Hopman tikt de bal over de lat. Tien minuten later komt Jordi Tissen goed door en bereikt Thijn Fransman die net voorlangs schoot. Lange tijd bleef het hierbij totdat vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd Thomas Creemers met een prachtige solo enkele verdedigers van Festilent op het verkeerde been zette en een perfecte voorzet op Lloyd Kooiman afleverde die daar gretig gebruik van maakte. Terwijl Stormvogels al aan de overwinning dacht zette Festilent nog even aan en kreeg in blessure tijd nog een kans die door Tom Hopman tot hoekschop werd verwerkt. Die hoekschop werd strak voorgebracht en kwam ongelukkigerwijze op de knie van een Stormvogels verdediger terecht en de bal rolde in het doel (2-2). Alhoewel iedereen naar het einde snakte betekende deze gelijkmaker dat er nog een half uurtje gevoetbald moest worden. Die verlenging was echter al binnen twee minuten beslist toen Thomas Creemers de stand op 3-2 zette. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar want Festilent was niet meer bij krachten om nog een keer langszij te komen. De vers ingebrachte routiniers van Stormvogels, Kevin Peters en Niels de Bruin kregen beidde in de laatste minuten nog twee levensgrote kansen toen ze oog in oog kwamen te staan met de keeper waarbij Niels nog het dichtste bij een doelpunt was maar de bal via  buitenkant paal langs zag gaan. Na 120 minuten was het dan zover en gaat Stormvogels door naar de tweede ronde van de nacompetitie en kan Festilent gaan genieten van een welverdiende vakantie.

In de tweede ronde zal Stormvogels uitkomen tegen medecompetitie-genoot en oude bekende GFC’33 uit Grubbenvorst die onder leiding staan van Rene Peters, oudtrainer van Stormvogels A1 en tweede elftal. GFC'33 won vrij gemakkelijk met 1-6 uit tegen derde klasser Constantia uit Wanroij mede dankzij een vroege rode kaart. De twee ontmoetingen tussen Stormvogels en GFC in de competitie werden beide keren gelijk gespeeld dus het beloofd weer een kraker te worden waarbij de kansen 50/50 zijn. Stormvogels speelt wederom een thuiswedstrijd omdat ze in de competitie net boven GFC'33 ge-eindigd waren.

Score-verloop:

07’          0 – 1      Jochem Fleuren

13’          1 – 1      Lloyd Kooiman

84’          2 – 1      Lloyd Kooiman

90’          2 – 2      Eigen doelpunt

Verlenging

92’          3 – 2      Thomas Creemers