Opstelling |       Inloggen

Stormvogels'28 1 - Blerick 1 (3-3) Team: 1 Datum:25-08-2019

STORMVOGELS GEEFT WINST WEG IN LAATSTE KWARTIER

Op deze warme zondagmiddag stond de tweede oefenwedstrijd op het programma. Deze keer tegen een oude bekende Blerick die momenteel uitkomen in de Derde Klasse. Evenals vorige week begon Stormvogels goed aan de wedstrijd en werd Lloyd Kooiman in de 10de minuut diep gestuurd door Thaleb Sarkouk en ronde beheerst af. De eerste helft kreeg Stormvogels verder nog enkele goede kansen maar de bal ging er niet in. Blerick kreeg daarentegen de eerste helft maar één  kans via een steekbal door het midden maar Jasper Tebarts bracht redding ten koste van een vrije trap op randje zestien. Die vrije trap ging via de muur over het doel en zo bleef het 1-0 tot de rust.

Na rust meteen weer een doelpoging van Gijs Creemers die de bal via de vingertoppen van de keeper en de lat terug de zestien in zag komen. Hier wist Lloyd Kooiman wel raad mee en kopte de bal over de keeper in het netje. Toen 10 minuten later Lloyd de bal perfect afleverde bij Bart Seegers (3-0) was de wedstrijd wel gespeeld. Aangezien het een oefenwedstrijd betrof mocht er onbeperkt gewisseld worden en door iedereen toch speelminuten te geven werd er in het laatste kwartier veel gewisseld op verschillende posities waardoor Stormvogels het initiatief verloor. Toen Blerick ook nog kon profiteren toen de verder uitstekend keepende Bryan Hijnekamp de bal net niet onder controle kreeg na een hard schot op goal kantelde de wedstrijd. Even later een mooi uitgespeelde kans van Blerick waarbij de aansluittreffer op het bord kwam. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Blerick dan ook nog langszij dankzij een penalty na een overtreding binnen de zestien.

In de oefenwedstrijden tegen Ysselsteyn en Blerick  beide uitkomend in de Derde Klasse heeft Stormvogels laten zien dat ze klaar zijn voor het komende seizoen. De volgende drie weken staan de bekerwedstrijden op het programma te beginnen volgende week tegen VIOS'38 uit Beugen. Die wedstrijd word gespeeld in Siebengewald en begint om 14:30 uur.