Opstelling |       Inloggen

Stormvogels'28 1 - Montagnards 1 (8-2) Team: 1 Datum:28-09-2019

STORMVOGELS MAAKT HET VERSCHIL IN DE TWEEDE HELFT

Stormvogels behaalde zaterdagmiddag in de Maasduinen derby tegen buurman Montagnards een  monsterscore. Daar zag het in de eerste helft nog niet naar uit toen beide teams de vier doelpunten nog eerlijk verdeeld hadden. Na rust was Stormvogels heer en meester op het veld en liepen ze binnen het kwartier uit naar een 5-2 voorsprong waarna ze die score verder uitbouwden naar een klinkklare 8-2 overwinning waarbij er zelfs nog een penalty gemist werd.

Beide teams hadden vorige week verloren en waren op zoek naar eerherstel. Montagnards was niet van plan om zich opnieuw naar de slachtbank te laten leiden en boden goed weerstand. Al in de eerste minuut dook Taleb Sarkouk op voor de keeper maar zijn vizier stond nog niet goed afgesteld. Even later bezorgde Taleb de bal bij Bart Seegers maar die schoot net voorlangs. In de zesde minuut een levensgrote kans voor Jordi Tissen maar keeper Martijn van Ginkel redde knap. Dan een aanval van Montagnards waarbij Bram van Roosmalen goed doorkwam door het midden en op doel schoot. Jeffrey Koch tikte de bal weg en de rebound werd voorlangs geschoten. Dan weer een kans voor Stormvogels als Lloyd Kooiman de bal op de slof neemt op randje zestien. Maar ook nu weer kon Martijn van Ginkel redding brengen en hield hij zijn doel schoon. Daarna weer een aanval aan de andere kant als Jesse Jaspers op rechts doorkomt en de bal voorgeeft maar Milan Gelden komt net een centimeter te kort om de bal in te koppen. Even later is diezefde Milan Gelden wel trefzeker als hij met een afstandsschot Jeffrey Koch weet te passeren. Lang mag Montagnards echter niet genieten van die voorsprong want binnen twee minuten maakt Bart Seegers gelijk uit een perfect genomen vrije trap. Even later een ingooi voor Stormvogels waarbij Lloyd Kooiman de bal ver in de zestien gooide net voor de voeten van Bart Seegers die zijn tweede van de middag binnenschoot. In deze fase liet Montagnards zich terug zakken en werd er voornamelijk op hun helft gespeeld. Thomas Creemers kreeg nog een goede kans maar zag de bal net over gaan. Een voorzet van Taleb Sarkouk werd net langs geschoten door Bart Seegers. Even later werd aanvoerder Gijs Creemers “neergehaald” binnen de zestien en kreeg daarvoor een gele kaart en applaus van de bank voor de mooi uitgevoerde Schwalbe. Tien minuten voor rust ligt de partij zo’n tien minuten stil door een ernstige blessure van Bram van de Ven die op de bal trapt en zijn knie daarbij dusdanig verdraaid dat hij helaas met de brancard het veld moest verlaten. Meteen na de spelhervatting kwam de bal terecht bij Jesse Jaspers die van afstand schoot en Montagnards weer op gelijke hoogte bracht. Laatste wapenfeit voor rust was een afstandsschot van Gijs Creemers maar wederom redde de keeper knap.

Na rust kwam Stormvogels al snel weer op voorsprong als een crosspass van Bart Seegers precies in de voeten van Thomas Creemers komt die beheerst afrond. Daarna een goede actie van Lloyd Kooiman die opkomt over rechts en de bal voorgeeft. Verdediger Tim Martens wil de bal wegkoppen maar kopt daarbij de bal buiten bereik van de keeper in het eigen doel. Paar minuten later komt de bal via een combinatie tussen Thomas en Taleb bij Lloyd Kooiman terecht die de vijfde van Stormvogels binnen schuift. In deze fase ebt het geloof bij Montagnards weg en kan Stormvogels verder uitbouwen aan de voorsprong. Lloyd Kooiman krijgt de bal en verrast de keeper met een fraai afstandsschot. In de 74ste minuut draait Thomas Creemers zich knap vrij binnen de zestien en scoort zijn tweede van deze middag. En evenals vorige week eindigde Montagnards ook deze  wedstrijd met 10 man nadat Luc Stevens vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de bal op zijn arm geschoten kreeg op de doellijn. Een penalty was het gevolg en waar iedereen had kunnen leven met een gele kaart dacht scheidsrechter John Meulendijks uit Helmond daar anders over en hield hij zich aan de voorgeschreven regels zodat Luc met rood het veld mocht verlaten. Lloyd Kooiman had schijnbaar medelijden met de Bergenaren want hij schoot zonder pardon de bal hoog over en daardoor liet de 8-2 nog even op zich wachten. Die kwam er nog wel in de laatste minuut toen de kleinste man van het veld Taleb Sarkouk vrij mocht inkoppen na een corner van Bart Seegers.

Komende twee wedstrijden zijn beide uitwedstrijden. Volgende week tegen SVEB en de week daarna tegen DEV Arcen.

Score-verloop:

17’          0 – 1      Milan Gelden

19’          1 – 1      Bart Seegers

24’          2 – 1      Bart Seegers

37’          2 – 2      Jesse Jaspers

47’          3 – 2      Thomas Creemers

53’          4 – 2      Tim Martens (eigen doelpunt)

61’          5 – 2      Lloyd Kooiman

65’          6 – 2      Lloyd Kooiman

74’          7 – 2      Thomas Creemers

90’          8 – 2      Taleb Sarkouk