Stormvogels'28 1 - SV Oostrum 1 (2-3) Team: 1 Datum:03-11-2019

STORMVOGELS VERLIEST OP EIGEN BODEM VAN EFFECTIEF OOSTRUM

Stormvogels is er niet in geslaagd om de goede reeks voort te zetten. Na drie winstpartijen in de Maasduinen derby’s lukte het vandaag niet om Oostrum te verslaan. Stormvogels kwam wel op voorsprong na tien minuten door een doelpunt van Dawid Becmer maar die voorsprong werd al snel weer ongedaan gemaakt. Meteen na rust viel de 1-2 en kon Stormvogels in de achtervolging. Stormvogels kwam steeds beter in de wedstrijd maar konden de kansen niet omzetten in doelpunten. Toen Oostrum tien minuten voor tijd ook nog de 1-3 scoorden leek de wedstrijd gespeeld.  Niets was minder waar want er volgden nog vijftien hectische minuten waarbij Stormvogels nog een vijftal 100% kansen kreeg waarvan helaas alleen Lloyd Kooiman de enige was die het net kon vinden. Oostrum kon zich alleen nog maar beperken tot verdedigen en tijdrekken en moesten met samengeknepen billen afwachten totdat de scheidsrechter na 6 minuten extra tijd floot voor het einde van de wedstrijd.

Stormvogels vloog uit de startblokken en al meteen na enkele seconden de eerste doelpoging van Bart Seegers maar de keeper bracht redding. Na tien minuten wist Dawid Becmer goed door te komen en de keeper te passeren. Stan Jacobs probeerde in een uiterste poging nog om het doelpunt te voorkomen maar hij kwam te laat. Tot zover was er nog niets aan de hand en had Stormvogels het betere van het spel. Totdat na een kwartiertje spelen Marwin Hermans gebruik maakte van een slippertje in de Stormvogels verdediging en de gelijkmaker scoorde. Langzamerhand kwam Oostrum beter in hun spel en kwamen er af en toe gevaarlijk door. Na een half uur valt aan de kant van Oostrum aanvoerder Marwin Hermans uit en wordt vervangen door Bas Mertens. Diezelfde Bas Mertens is enkele minuten later bijna trefzeker maar Tom Hopman bracht redding. En alhoewel het spel in die fase op en neer golfde gebied de eerlijkheid te zeggen dat Stormvogels meer onder druk stond dan Oostrum echter zonder grote kansen weg te geven. Net voor rust een vrije trap voor Oostrum op rand zestien. Hans Custers neemt plaats achter de bal en weet de bal langs de muur te krijgen maar ziet de bal via de paal voorlangs de goal terug ketsen. Dit was het laatste wapenfeit voor rust.

Na rust duurde het niet lang voordat Oostrum hun tweede van de middag maakten. Opkomende linksback Nick Vergeldt schoot van een afstand en zag de bal via de schouder van Thijs Kerkhoff over doelman Tom Hopman heen liften het doel in. Stormvogels moest net als vorige week weer in de achtervolging. Nadat Jasper Tebarts in het team kwam voor de geblesseerde Jaap Arts ging het na enkele omzettingen steeds beter lopen bij Stormvogels en werd Oostrum in de verdediging gedrukt. Thomas Creemers kreeg een grote kans maar zag de bal via de rug van een verdediger over gaan. De daaropvolgende hoekschop werd net gemist door de luchtmacht van Stormvogels en ook bij de tweede paal viel hij net verkeerd. Bijna kon Stormvogels profiteren toen keeper Fer van Rooij de bal uit zijn handen liet glippen maar hij kon tijdig corrigeren. Daarna werd een voorzet van Thomas Creemers net langs geschoten door Bart Seegers en ook het afstandsschot van Gijs Creemers even later trof net geen doel. Tien minuten voor tijd viel uit het niets de 1-3 voor Oostrum toen invaller Bas Mertens de verdediging van Stormvogels te snel af was en de bal boven in de hoek plaatste buiten bereik van Tom. Stormvogels gaf zich echter nog niet gewonnen en voerden de druk steeds hoger op. Verder dan wat lange ballen kwam Oostrum niet meer en ze konden zich alleen maar beperken tot verdedigen en tijdrekken. Het duurde niet lang of Jordi Tissen kreeg een levensgrote kans op de aansluittreffer maar de bal ging over het doel. Ook Thomas Creemers die even later in de zestien kon draaien en schieten zag de bal net over gaan. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Lloyd Kooiman dan eindelijk de aansluittreffer. Stormvogels zette daarna alles op alles voor de gelijkmaker en nam daarbij veel risico wat bijna leidde tot weer een treffer van Oostrum toen Bo Verrijdt oog in oog kwam te staan met Tom Hopman. Deze laatste kwam echter als overwinnaar uit de tweestrijd. Door het vele tijdrekken van Oostrum telde scheidsrechter Leo Slaats uit Broekhuizenvorst er nog wat extra minuten bij maar daarin werd er niet meer gescoord. Oostrum kon opgelucht ademhalen toen het fluitsignaal dan eindelijk klonk.

Aankomende zondag spelen we wederom thuis en deze keer tegen Hegelsom. Hegelsom staat momenteel op een derde plaats met 16 punten evenveel als Heijen. Hegelsom is nog in de race voor de eerste periode. SV United lijkt de meeste kans te maken op deze eerste periode doordat ze de topper tegen Heijen winnend hebben afgesloten. Ze hebben daarvoor nog maar 1 puntje nodig maar Heijen en Hegelsom liggen op de loer en kunnen profiteren als  SV United verliest van Meterik.

Score-verloop:

10’          1 – 0      Dawid Becmer

16’          1 – 1      Marwin Hermans

46’          1 – 2      Nick Vergeldt

80’          1 – 3      Bas Mertens

88’          2 – 3      Lloyd Kooiman