Stormvogels'28 1 - SVEB 1 (0-2) Team: 1 Datum:08-03-2020

STORMVOGELS NIET IN STAAT OM ZEGEREEKS SVEB TE DOORBREKEN

Stormvogels dat aantrad zonder de geblesseerde  Gijs en Thomas Creemers hadden een moeilijke middag. SVEB is bezig aan een goede reeks en het lukte Stormvogels vandaag niet om deze denderende trein te stoppen. Al na vijf minuten keek Stormvogels aan tegen een achterstand die voor rust nog uitgebreid werd tot 0-2. Dit bleek tevens de eindstand en door deze vijfde overwinning op rij klimt SVEB zelfs naar de derde plek op de ranglijst achter DEV Arcen en koploper SV United.

Al binnen 5 minuten kon Stormvogels in de achtervolging toen Maik Vermazeren een voorzet van Dean Crompvoets in het doel kopte. Stormvogels kreeg al snel een kans op de gelijkmaker toen Jordi Tissen de bal over doelman Stef Tissen heen lobde maar zag een verdediger zijn inzet net voor de doellijn weghalen. Het veld werd steeds zwaarder te bespelen waardoor goed voetbal onmogelijk was. Verder dan wat afstandsschoten van Bart Seegers kwam Stormvogels niet en na een half uurtje spelen kreeg Maik Vermazeren wederom een grote kans maar kon Jasper Tebarts met een perfect uitgevoerde tackle een doelpunt voorkomen. Tien minuten voor rust zette Dean Crompvoets de 0-2 op de borden. Stormvogels kreeg voor rust nog wel een vrije trap op rand zestien maar die bal belande in de handen van de doelman.

Na rust werd het zelfs bijna 0-3 toen een hoekschop maar net langs gekopt werd door Koen Loonen. Even later een mooie actie van Mike Nabuurs die zich knap vrijspeelde en de bal over de keeper lobde maar daarbij de lat raakte. Voor het laatste half uur was het de beurt aan Lloyd Kooiman die door een blessure vanaf eind November niet inzetbaar was geweest. Maar hij mist nog wat wedstrijdritme en voor creativiteit was er weinig ruimte door het zware veld. SVEB kon beter omgaan met die omstandigheden en het was wachten op de derde goal van SVEB. Twintig minuten voor tijd een grote kans voor Job Thijssen maar die zag zijn inzet net langs gaan. Tien minuten voor tijd moest Tjeu Jansen aan de handrem trekken wat hem op geel kwam te staan. Laatste kans van de wedstrijd was voor Dean Crompvoets die binnen de zestien vanuit de draai uithaalde maar ook deze bal ging langs. Uiteindelijk een terechte overwinning voor SVEB .

Volgende week zondag staat de streekderby tegen Achates op het programma. Dit is de eerste wedstrijd van de derde periode en  Stormvogels zal vol aan de bak moeten om aansluiting te behouden met de top 4 . De wedstrijd wordt gespeeld in Ottersum en begint om 14:30 uur.

Score-verloop:

04’          0 – 1      Maik Vermazeren

34’          0 – 2      Dean Crompvoets