Stormvogels’28 1 - UDI’19 1 (0-5) Team: 1 Datum:23-01-2020

STORMVOGELS KAN NIET STUNTEN TEGEN HOOFDKLASSER UDI19/CSU

Zoals verwacht was UDI19/CSU een maatje te groot voor Stormvogels. Het was de Reus tegen Klein duimpje maar Stormvogels heeft goed verweer geboden. Alhoewel UDI19 het betere van het spel had konden ze in het begin niet echt grote kansen afdwingen en duurde het tot twintig minuten voordat ze de eerste goal scoorde door een schot vanaf rand zestien van Wietse van Lankveld. Het tweede doelpunt viel tien minuten later toen Roald van Hout op aangeven van Wietse van Lankveld de bal binnentikte. Stormvogels bleef goed voetballen en kwam zelfs sporadisch in de buurt van de zestien van UDI19. Mike Nabuurs was nog het dichtst bij een treffer maar verder dan een schot op goal kwam hij niet. Tien minuten voor rust wederom een afstandsschot van UDI dat onhoudbaar in de kruising verdween. Vijf minuten later bepaalde Anass Aamri de ruststand op 4-0.

Net na rust werd een overtreding van Jasper Tebarts met rood bestraft terwijl geel hier beter op zijn plek was geweest aangezien eerst de bal gespeeld werd voordat de speler gevloerd werd. Waarschijnlijk was dit een optelsom voor de scheidsrechter in verband met de overtreding net voor rust van Mike Nabuurs die de bal mistte en daarbij wat ongelukkig het lievelingetje van trainer Lodewijk de Kruijf blesseerde waardoor die de wedstrijd niet verder kon spelen. Deze overtreding werd echter met geel bestraft. Toen Stormvogels met tien man kwam te staan werd gevreesd voor een fikse nederlaag zeker toen enkele minuten later Anass Aamri de vijfde voor UDI binnenrolde. Maar Stormvogels vocht als leeuwen en bleven goed voetballen en mede geholpen door het hobbelige veld en de tomeloze inzet van de Stormvogels verdediging kon UDI niet doordrukken en kregen ze weinig tot geen kansen meer zodat de wedstrijd eindigde in 0-5. Stormvogels kon ondanks deze nederlaag terugkijken op een prima wedstrijd.

Score-verloop:

20’          1 – 0      Wietse van Lankveld

30’          2 – 0      Roald van Hout

36’          3 – 0      Robin Walk

40’          4 – 0      Anass Aamri

51’          5 – 0      Anass Aamri