VIOS'38 - Stormvogels'28 (0-3) Team: 1 Datum:04-10-2020

STORMVOGELS PAS IN LAATSTE KWART van de wedstrijd VOORBIJ AAN vios’38

Het duurde tot ver in de tweede helft voordat Stormvogels op het winderige veld van Sportpark De Slatert in Beugen afstand kon nemen van VIOS’38. Alhoewel er vele kansen waren om al in de eerste helft door te drukken lukte het maar niet om het net te vinden en zodoende kreeg VIOS’38 zelfs net voor rust nog een levensgrote kans om met een voorsprong te gaan rusten. Na rust ging het langere tijd gelijk op totdat Jimmy Janssen twintig minuten voor tijd de score opende. Toen ging het snel en stond Stormvogels twaalf minuten later op een 0-3 voorsprong door doelpunten van Bart Seegers en Jordi Tissen.

Het was erg rustig op Sportpark De Slatert aangezien er geen publiek aanwezig mocht zijn. Er stond een strakke wind dwars over het veld wat het soms lastig maakte om de bal binnen de lijnen te houden. Het eerste half uur was het alleen Stormvogels die het spel maakte. VIOS liet zich terugzakken en zagen dat de Vogels keer op keer dotten van kansen mistten. De eerste was misschien wel het lastigste om te missen want na zo’n vijf minuten spelen gaf Bart Seegers de bal voor op Thomas Creemers die op een meter vrij voor het doel stond. Die wilde de bal hard de touwen in schieten maar raakte de bal zodanig waardoor die recht omhoog over het doel het Sportpark uitvloog. Even later kreeg hij een kopkans na een goede voorzet van Wouter Rekers maar keeper Sjors Janssen bracht redding. Wouter Rekers werd vaak op avontuur gestuurd over rechts en wist daarbij diverse voorzetten op maat af te leveren maar zowel Bart Seegers als Thomas Creemers zagen hun inzet rakelings over en langs gaan. En als de bal al een keertje binnen de palen leek te verdwijnen stond keeper Sjors Janssen in de weg met zijn vuisten. Na een half uurtje het eerste gevaar van VIOS’38 waarbij Jasper Tönnissen een vrije trap op flinke afstand van het doel perfect in de zestien bracht maar de daarop volgende kopbal werd knap gestopt door Mark van der Burg die zijn eerste actie van de wedstrijd zodoende succesvol afsloot. Net voor rust moest hij wederom in actie komen en deze redding was cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd want het is een welbekende voetbalwet dat als je zelf niet scoort dit vaak wel gebeurd door de tegenstander. Mark wist met een geweldige reflex de bal van dichtbij weg te stompen maar de bal kwam voor de voeten van een VIOS aanvaller en kon zo ingetikt worden ware het niet dat Mark zich met gevaar voor eigen leven voor de bal stortte en zo voorkwam dat Stormvogels ondanks het veldoverwicht met een achterstand de rust in ging.

Deze kans net voor rust had de mannen van trainer Michel Janssen zoveel zelfvertrouwen gegeven dat ze de tweede helft met meer lef speelden en de wedstrijd iets meer in evenwicht was. Maar verder dan wat afstandsschoten en een vrije trap op rand zestien kwam VIOS’38 niet. Na een kwartiertje spelen nam de druk van Stormvogels weer toe maar het duurde toch nog tot twintig minuten voor tijd voordat de eerste goal viel. Een schot op doel van Bart Seegers werd in eerste instantie nog goed gestopt door Sjors Janssen maar in de rebound vond Jimmy Janssen toch nog een gaatje en scoorde de 0-1. Toen ging het snel want binnen twaalf minuten stond het 0-3 door doelpunten van Bart Seegers en Jordi Tissen op aangeven van Thomas Creemers. Toen was de wedstrijd wel gespeeld en dankzij deze overwinning handhaaft Stormvogels zich in de top van de competitie.

Aankomende zondag staat er wederom een Maasduinenderby op het programma. Deze keer komt EWC’46 uit Well op bezoek in Siebengewald. Afgelopen zondag was de Maasduinenderby Achates-Heijen live te volgen op het digitale kanaal van Maasduinen Centraal. Hopelijk dat Maasduinen Centraal komend weekend de wedstrijd Stormvogels’28 – EWC’46 live zal streamen zodat ook het thuispubliek weer mee kan genieten van deze normalerwijze spannende derby. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Score-verloop:

72’          0 – 1      Jimmy Janssen
79’          0 – 2      Bart Seegers
84’          0 – 3      Jordi Tissen